Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Rendszergazdák álma: PC nélkül működő merevlemeztörlő

Bányai György, 2007. november 13. 13:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Wiebetech Drive eRazer eszközének segítségével mindenki kedvére törölheti adatait a merevlemezéről, ráadásul számítógép használata nélkül. A Drive eRazernek nagy hasznát vehetik a rendszergazdák is, egy esetleges számítógéppark cseréje során.

hirdetés
[HWSW] A Wiebetech Drive eRazer eszközének segítségével mindenki kedvére törölheti adatait a merevlemezéről, ráadásul számítógép használata nélkül. A Drive eRazernek nagy hasznát vehetik a rendszergazdák is, egy esetleges számítógéppark cseréje során.

Mint az köztudott, egy Windows alatt intézett törlés, vagy egy format parancs kiadása nem távolítja el az értékes és illetéktelenektől óvott adatainkat, amelyre nagy szükség lehet, ha a merevlemezünket felszabadítjuk a munkavégzés alól. Természetesen, abban az esetben, ha nem kár érte, fizikailag is tönkretehetjük, de a Wiebetech Drive eRazer merevlemeztörlő céleszköze az adattörlést jóval stílusosabban végzi.

Wiebetech Drive eRazer

A számítógépünktől függetlenül működni képes készülékhez a tápegységét, illetve a merevlemezt kell csak csatlakoztatni, amely egyaránt lehet párhuzamos ATA, vagy SATA csatolófelülettel ellátott modell. A kapcsoló "off" állásából "erase" állásba kapcsolva megkezdődik a törlés folyamata, amely 35 megabájttól szabadítja meg tárolónkat másodpercenként, így egy 250 gigabájtos egység teljes törlése kevesebb, mint két óra alatt fejeződik be.

A Standard változat 100 dollárért egyetlen menettel írja nullákkal tele a merevlemez teljes adatterületét, amelyet a 150 dolláros áron megvásárolható Pro modell viszont többször is megtesz. Bár a Standard változat általános esetekben teljes biztonságot ad, a Pro változat még egy szakértő cégnél végzett helyreállító kísérlettel szemben is helytállhat.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.