Szerző: Bányai György

2007. november 22. 17:02

Zajtalan otthoni szerver a Hush-tól

A németországi székhelyű Hush is bejelentette Windows Home Servert futtató tárolószerverét, amely éppúgy, mint a cég termékeinek nagy hányada, nem használ ventilátort a hardverek hűtéséhez.

[HWSW] A németországi székhelyű Hush is bejelentette Windows Home Servert futtató tárolószerverét, amely éppúgy, mint a cég termékeinek nagy hányada, nem használ ventilátort a hardverek hűtéséhez.

A Hush HS1 alumíniumházának oldalán a vaskos öntött bordázat nem csak stíluselem, hanem aktívan vesz részt a részegységek hűtésében. A lapos gép belsejében egyetlen hűtőventilátor sem dolgozik, így működés közben szinte teljesen hangtalan, minimális zajt csak a két merevlemez adhat, amelyek által a szerver kapacitása 500 gigabájttól egészen két terabájtig skálázható. Ezek a tárolók RAID tömbökbe is szervezhetők.

Apple iMac

A 430x342x74 milliméter méretű, négy USB 2.0- és egy FireWire-csatlakozóval is ellátott Hush HS1 teljesítményfelvétele 45 watt, külső tápegysége ennek duplájára lett méretezve. A Basic kiszerelés három különböző színben, két darab 250 gigabájtos merevlemezzel, valamint egy gigabájt DDR2 típusú munkamemóriával mától megrendelhető 1100 euróért a gyártó weboldalán. A közeljövőben elérhetővé váló drágább változatok gigabit sebességű vezetékes hálózati kapcsolatot is kínálhatnak a nagyobb tárolókapacitás mellett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról