Szerző: Bányai György

2007. november 30. 10:41

Tenyérnyi számítógép az ASUS-tól is

Az ASUS is bejelentette parányi, tenyérnyi számítógépét, mellyel a gyártó az Apple Mac Minije és a Fujitsu Siemens Computers hasonló méretű apró számítógépe közé készül betörni. A narancs-fehér színösszeállítású Nova P22 elnyújtott, alig több mint 5 centiméter magas gépházában egy optikai meghajtó is helyet kapott.

[HWSW] Az ASUS is bejelentette parányi, tenyérnyi számítógépét, mellyel a gyártó az Apple Mac Minije és a Fujitsu Siemens Computers hasonló méretű apró számítógépe közé készül betörni. A narancs-fehér színösszeállítású Nova P22 elnyújtott, alig több mint 5 centiméter magas gépházában egy optikai meghajtó is helyet kapott.

Az ASUS P22 Nova meglepetése, hogy a konkurenciától eltérően az Intel Core 2 Duo processzorok asztali változatát fogadja. Az 1.86 gigahertzen üzemelő E6320 asztali processzorváltozat előnye a noteszgépekben, vagy akár a Mac Miniben található mobillal szemben, hogy a busz sebessége 1066 MHz, mely teljesítménytöbbletet adhat.

A beépített merevlemez 160 gigabájtos, amelyen egy előtelepített Vistát (nagy valószínűséggel ennek valamely otthoni változatát) találhatunk, mely 1 gigabájtnyi memóriával gazdálkodhat. A fejlett hangrendszerrel és távirányítóval is ellátott gépben a kapcsolódásra Bluetooth és 802.11 vezeték nélküli adapter egyaránt a rendelkezésre áll.

ASUS P22 Nova

A szűkszavú híradás egyéb technikai jellemzőkről nem tett említést, de annyi bizonyos, hogy a gép elsőként Tajvanon lesz kapható, nem kevesebb, mint 1019 dollárért, amely összevetve a Mac mini 599 dolláros árával nem túlzás, ha borsosnak tűnik. Ennek ellenére több neves amerikai és távol-keleti hírportál belépőszintű gépként, a nagyon olcsó Eee PC noteszgép asztali megfelelőjeként ad hírt a készülékről. A gyártó ígéretet tett, hogy a Nova P22 a később megjelenő kiegészítők egész sorával más országokba is eljut a közeljövőben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról