Szerző: Bányai György

2007. november 13. 12:57

A szokásosnál olcsóbb a Pinnacle médialejátszó-sorozatának legújabb tagja

Frissült a Pinnacle ShowCenter médialejátszó-sorozata. A legújabb tag a 250HD modellszámot viseli, és az otthoni vezetékes, vagy vezeték nélküli hálózatokkal egyaránt elboldogul. A Pinnacle múlt hét péntekén jelentette be az új médialejátszót, amely az otthoni hálózatokhoz kapcsolódva képes a lakás bármely pontján a számítógépen, vagy hálózati meghajtón tárolt képi- és hangállományok lejátszására.

[HWSW] Frissült a Pinnacle ShowCenter médialejátszó-sorozata. A legújabb tag a 250HD modellszámot viseli, és az otthoni vezetékes, vagy vezeték nélküli hálózatokkal egyaránt elboldogul. A Pinnacle múlt hét péntekén jelentette be az új médialejátszót, amely az otthoni hálózatokhoz kapcsolódva képes a lakás bármely pontján a számítógépen, vagy hálózati meghajtón tárolt képi- és hangállományok lejátszására.

Megosztóknak

A Pinnacle azokat a felhasználókat vette célba az új termékkel, akik a számítógépükön nagy mennyiségben rendelkeznek filmekkel, illetve zenei állományokkal, amelyeket leginkább az LCD- vagy plazmatelevíziójukon szeretnének megnézni, illetve hifi hangkeltőjükön keresztül hallgatni. A ShowCenter 250HD a vezetékes- és vezeték nélküli hálózatokhoz egyaránt képes csatlakozni, utóbbiból akár a 802.11g szabványt támogatókkal is képes felvenni a kapcsolatot.

A Pinnacle ShowCenter 250HD a gyártó állítása szerint könnyen üzembe helyezhető, támogatja az UPnP szabványt, ezen belül azokat a médiaközvetítő alkalmazásokat is, amelyek e szabvánnyal együtt képesek működni, Windows XP, Vista, vagy az Apple OSX környezetben egyaránt. A médiavevő teljes méretű HD állományok vételére és lejátszására is alkalmas, de a nagy felbontást a fotók megtekintése esetében is kihasználja.

"A házimozi és HDTV piac növekedése magával hozta az egyszerűen üzembehelyezhető, alacsony árú megoldások megjelenését, amelyek képesek összekötni a szórakoztató-elektronikai berendezéseket a kiépített otthoni PC-s környezetben található digitális médiaállományokkal." -- mondta a 250HD bejelentésekor Tanguy Leborgne, a Pinnacle nemzetközi marketingosztályának vezetője. "A számítógép-felhasználók szívesebben osztják meg a digitális tartalmakat a barátokkal és az ismerősökkel egy nagy képernyő előtt, mint a számítógép, vagy noteszgép kisebb kijelzője előtt ülve. Erre képesek lehetnek a ShowCenter 250HD segítségével" -- tette hozzá.

Pinnacle ShowCenter 250HD

Olcsóbb a szokásosnál

A készülék mellé egy távirányító is érkezik a dobozban, amellyel könnyűszerrel navigálhatunk a TV képernyőjén megjelenő menüben. A 250HD a nem csak a számítógéppel képes megteremteni a hálózati kapcsolatot, hanem egy merevlemezes hálózati meghajtóval is, ha ilyennel rendelkezünk, vagy akár egy a számítógéphez, vagy a hálózati meghajtóhoz csatlakoztatott USB memóriakulccsal is.

A lejátszható képi állományok Windows Media Video 9, WMV-DRM, MPEG-1, MPEG-2, MPEG4, DivX és XviD kódolásúak lehetnek, amelyek közül a ShowCenter HD-minőségben képes lejátszani a WMV9, HD optimalizált DivX, valamint MPEG4 állományokat. A zenei formátumok terén a 250HD az MP3, WMA (Pro és veszteségmentes), valamint a jogvédett WMAés tömörítetlen PCM WAV formátumokkal képes elboldogulni. A Pinnacle ShowCenter 250HD 199 dollárért vihető haza, vagy rendelhető meg a Pinnacle weboldalán

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról