Szerző: Bányai György

2007. november 21. 10:51

Gigabyte UMPC VIA alapokon, elcsúsztatható billentyűzettel

Az UMPC termékkategória számtalan újdonsága közé november 16-án a Gigabyte új miniszámítógépe is csatlakozott, amely az OQO modelljeihez hasonlatosan elcsúsztatható billentyűzettel rendelkezik.

[HWSW] Az UMPC termékkategória számtalan újdonsága közé november 16-án a Gigabyte új miniszámítógépe is csatlakozott, amely az OQO modelljeihez hasonlatosan elcsúsztatható billentyűzettel rendelkezik.

A Windows Vista futtatására is alkalmas Gigabyte M704 a VIA 1,2 gigahertzes központi egységét kapta. A készülékház két részből áll, amelyből a felső egy 7 hüvelykes, érintésérzékeny, 1024x768 képpont megjelenítésére alkalmas, LED háttérvilágítású kijelzőt, valamint egy 1,3 megapixeles webkamerát foglal egységbe. Ezt felcsúsztatva előtűnik a két részre osztott QWERTY billentyűzet, amelynek középső részén négy gyorsgomb is helyet kapott.

Az M704 190x120,8x30,3 milliméteres burkolatában a VIA Esther ULV C7-M processzoron kívül 40, vagy 60 gigabájt tárolására elegendő kapacitású 1,8 hüvelykes merevlemezt, a 768 megabájt 533 megahertzes DDR2 memóriát, 802.11 b/g vezeték nélküli hálózati csatolót, valamint egy kártyaolvasót is találunk, mely utóbbi nem csak az MMC, vagy SD kártyák tároló változatait képes fogadni, hanem még az SD-IO megoldásokat is, amelyek közül akár GPS modul is elérhető.

Gigabyte M704 UMPC

A 780 grammos minigéphez egyidőben két USB 2.0 eszközt csatlakoztathatunk, valamint egy VGA csatlakozóval megáldott külső megjelenítőt is. A konnektortól független üzemet 3 órán keresztül a 3900 mAh kapacitású, kétcellás akkumulátor biztosítja. A termék áráról, valamint forgalomba kerülésének dátumáról ezidáig nem láttak napvilágot konkrétumok. Az M704 a közvetlen elődtől az U60-tól a finomított külső megjelenésen kívül a processzor megemelt órajelében (1,0 helyett 1,2 gigahertz), valamint a kijelző felbontásában is különbözik, amely az elődmodell esetében 800x480 képpont volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról