Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Az iMachez hasonló asztali PC-vel jelentkezett a Dell

Bányai György, 2007. november 21. 13:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Dell XPS One számítógép már rendelhető a Dell amerikai weboldalán. Az iMachez hasonlatos külsejű gépből négy kiszerelés választható, amelyeket kifejezetten otthoni felhasználásra szánt a gyártó.

[HWSW] A Dell XPS One számítógép már rendelhető a Dell amerikai weboldalán. Az iMachez hasonlatos külsejű gépből négy kiszerelés választható, amelyeket kifejezetten otthoni felhasználásra szánt a gyártó.

A Dell XPS One otthoni felhasználásra szánt számítógép esetében az Apple iMachoz, vagy a Gateway One-hoz hasonlatosan a kijelző mögötti területen kaptak helyet a hardverelemek, azzal közös házba építve. Központi egységből -- kiszereléstől függően -- 2,2, vagy 2,33 gigahertzes Core 2 Duo processzorok kerülhetnek a foglalatokba. A rendszermemória mind a négy változat esetében 2 gigabájt, a merevlemez kapacitása 250 és 500 gigabájt között változik kiviteltől függően, ebből egyenesen következik, hogy az XPS One egy általános, asztali gépekben használt 3,5 hüvelykes egységgel lett ellátva. Optikai meghajtóból a legdrágább modell szippantós Blu-ray égetőt kapott, a három olcsóbb változat pedig hétköznapi DVD-írót, utóbbiakat szintén tálca nélküli kivitelben.

A megjelenítési képességek ugyancsak két részre bonthatók. Az alaplapra integrált Intel vezérlők mellett a két drágább változat ATI Mobility Radeon HD 2400 chippel hajtja meg a 20 hüvelykes, 1680x1050 képpont megjelenítésére alkalmas szélesvásznú kijelzőt. A "minden-egyben" szellem jegyében mind a négy kiszerelés tartalmaz egy analóg és digitális adásokat egyaránt fogni képes tévétunert is.

Dell XPS One

A vezetékes- és vezeték nélküli hálózatokhoz, valamint Bluetooth rádiót használó eszközhöz egyaránt kapcsolódni képes XPS One a két FireWire port mellett hat USB kapuval is rendelkezik, ezekből négynek elöl, kettőnek pedig hátul, a többi csatlakozó között találtak helyet a tervezők. A digitális fényképezőgépek használói a kártyáikat egy xD változatot is ismerő multi-kártyaolvasóba csúsztathatják.

Az 590x420x220 milliméteres számítógép épp a tizes számra állítja a mérleg mutatóját, így közel egy kilogrammal nehezebb az Apple 20 hüvelykes kijelzővel szerelt iMac-jénél. Az XPS One legolcsóbb változata 1500 dollárért kapható, a legdrágább 2400 dollárért, de e két modell között még egy 1750 és egy 2000 dolláros kiépítés is kiválasztható. Mindegyik merevlemeze a Windows Vista Home Premium operációs rendszert tartalmazza előtelepítve. Hogy Magyarországon elérhető lesz-e az újdonság, arról szerkesztőségünk nem kapott információt.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.