Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Helymeghatározó internetes platformot szerzett a Nokia

Bányai György, 2007. november 26. 10:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Nokia komolyan veszi a GPS helymeghatározásban rejlő lehetőségeket, mert amellett, hogy számos mobiljába beépíti a GPS vevőegységet, most helymeghatározó közösségi hálózatot is szerzett magának.

hirdetés
[HWSW] A Nokia komolyan veszi a GPS helymeghatározásban rejlő lehetőségeket, mert amellett, hogy számos mobiljába beépíti a GPS vevőegységet, most helymeghatározó közösségi hálózatot is szerzett magának.

A Nokia megállapodott a nagy múltra visszatekintő, ám annál kisebb tételben mobilokat előállító céggel, a finn Benefonnal, annak közösségi helymeghatározó hálózatának ügyében. A GyPSii -- amely régebb óta kompatibilis a Windows Mobile operációs rendszerrel -- Symbian támogatással is kiegészül, ezáltal használhatóvá válik a Nokia okostelefonjaival is, így a Nokia N95-tel, valamint a Nokia 6110 Navigatorral is.

GyPSii

A Benefon (aki a nevét a közelmúltban GeoSentric-re változtatta) GyPSii platformja lehetőséget ad arra, hogy a felhasználók fájlokat (képek, videoállományok vagy hangfelvételek) tölthessenek fel, amelyek helyszínéhez tartozó földrajzi pozíció, illetve a keletkezés dátumával kapcsolatos adatok automatikusan kerülnek kódolásra. Ezekkel a fájlokkal megoszthatják a többi felhasználóval a valós életben szerzett élményeiket. A látogatók megnézhetik az adatbázisban, hogy barátaik merre jártak, illetve böngészhetnek egyéb mentett helyeken is.

A GyPSii közösségi platform internetes felülete több nyelven (angol, német, francia, spanyol, olasz, koreai, orosz, egyszerűsített kínai, hagyományos kínai) érhető el, emellett nem csak a felhasználók igényeit elégítheti ki, hanem a számos marketingtevékenységet lehetővé tévő moduljával az e platformban üzleti lehetőségeket látókét is. A Nokia GPS vevőegységgel ellátott mobiljaiban a GyPSii úgy fog megjelenni, mint ahogyan pár most kapható készülék menüjében látható jópár Google alkalmazás.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.