Szerző: Ady Krisztián

2007. november 12. 09:41:12

Távfelügyeleti piacra is bevásárolta magát a Logitech

Újabb piacra vásárolta be magát a Logitech: a WiLife Inc. eddig PC-alapú otthoni, vagy kisirodai megfigyelőrendszereket készített, fejlesztett. A magánkézben lévő, Draper városában (Egyesült Államok, Utah) bejegyzett cég felvásárlásása 24 millió dollárjába kerül a Logitechnek, de bizonyos jövőbeni célok elérése esetén is jutattásokra számíthat a volt tulajdonos.

[HWSW] Újabb piacra vásárolta be magát a Logitech: a WiLife Inc. eddig PC-alapú otthoni, vagy kisirodai megfigyelőrendszereket készített, fejlesztett. A magánkézben lévő, Draper városában (Egyesült Államok, Utah) bejegyzett cég felvásárlásása 24 millió dollárjába kerül a Logitechnek, de bizonyos jövőbeni célok elérése esetén is jutattásokra számíthat a volt tulajdonos.

A WiLife megoldása alternatívát biztosít a drága, professzionális távfelügyeleti rendszerekkel szemben, felhasználva az otthoni PC-t és internetkapcsolatot. A rendszer lelke egy PC-s szoftver, melyhez legfeljebb 6 darab vezeték nélküli videokamera kapcsolódik egy konnektorba dugható vevőkészüléken keresztül. A kamerák és a vevőegység a HomePlug technológia segítségével kommunikálnak, ami a videojelet a háztartás elektromos hálózatán keresztül továbbítja.

A beérkező képeket el lehet tárolni az otthoni számítógép merevlemezén, vagy a WiLife internetes szolgáltatása segítségével távolról is elérhetjük őket. A távoli eléréshez akár egy másik számítógép, mobiltelefon vagy PDA is használható. A Parks Associates korábbi kutatása szerint a szélessávú kapcsolattal rendelkező háztartások jelentős hányada igényt tartana otthona távolról elérhető videokamerás megfigyelésére.

WiLife

A lakásmegfigyelő rendszerek szakértői által kifejlesztett, és először 2005-ben piacra dobott WiLife termékek az interneten és az Egyesült Államokbeli, illetve egyes európai üzletekben is kaphatók. A felvásárlás után a Logitech széleskörű terjesztői rendszere segítségével a korábbinál sokkal több helyre el tudja majd juttatni ezeket a termékeket. A WiLife termékek fejlesztése a jövőben a Gina Clark alelnök vezette internetes kommunikáció üzletág alá tartozik majd. A Logitech tervei szerint az új termékeket saját márkanevével hozza majd forgalomba.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 23:29

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.