Szerző: Ady Krisztián

2007. november 6. 10:17

Decemberre csúszik a Nokia N-Gage játékletöltő szolgáltatásának indulása

A várnál tovább zajló tesztelés miatt csak decemberben indul el a Nokia N-Gage játékletöltő szolgáltatása, mely a tartalomszolgáltatásba alaposan beletenyerelő vállalat Ovi szolgáltatáscsomagjának része lesz. A szoftveres szolgáltatásként újraindított N-Gage eredetileg ebben a hónapban startolt volna.

[HWSW] A várnál tovább zajló tesztelés miatt csak decemberben indul el a Nokia N-Gage játékletöltő szolgáltatása, mely a tartalomszolgáltatásba alaposan beletenyerelő vállalat Ovi szolgáltatáscsomagjának része lesz. A szoftveres szolgáltatásként újraindított N-Gage eredetileg ebben a hónapban startolt volna.

A kétszer is bukott N-Gage online szolgáltatássá, letölthető alkalmazássá alakult, a kompatibilis telefonokra telepített szoftverrel a kiszemelt játékról ismertetőket olvashatunk, letölthetjük a demóját, illetve kapcsolatot tarthatunk játékostársainkkal. A megvásárolt játékok árát nem csak bankkártyával, hanem a szolgáltatóktól függően akár a havi telefonszámlával is kiegyenlíthetjük. A Nokia számos nagy stúdióval, köztük az Electronic Artsszal és a Gamelofttal is megegyezett.

A szintén Ovi brand alá tartozó, eredetileg az N-Gage-dzsel együtt indítani kívánt zenebolt már elérhető Nagy-Britanniában, azonban a várnál kevesebb tartalommal, a Warner Music ugyanis az utolsó pillanatban visszavonta kínálatát az üzletből. A Wall Street Journal online kiadása szerint ennek a Nokia állománymegosztó szolgáltatásával, a Mosh-sal kapcsolatos vita az oka, a Warner ugyanis azzal vádolja a Nokiát, hogy illegális letöltéseknek is teret enged ezen az oldalon. A Nokia mindezt tagadja és reménykedik a megállapodásban a kiadóval.

Nokia Music Store
Nokia Music Store - PC-n és mobilon

A Nokia Mosh állománymegosztóján keresztül már több mint 6 millió felhasználó töltött le valamilyen tartalmat, zenét, videót, vagy dokumentumot. A cég az amerikai Audible Magic technológiáját használja a jogvédett anyagok kiszűrésére, mely azok letöltése előtt megvizsgálja azok tartalmát. A Nokia Music Store azonban így is több mint 2 millió zeneszámot tartalmaz, melyet nem csak mobiltelefonon, hanem streamelve, PC-nken is meghallgathatunk.

a címlapról