vállalati it archívum - 2007 április

2007
április

0

Nem jött be a Linux a Qantas légitársaságnak

2007. április 27. 16:15

Az utóbbi időben számos esetben számoltunk be olyan projektekről, amelynek keretében nagyvállalatok windowsos vagy UNIX-os rendszereiket linuxosra cserélték. Az ausztrál Qantas légitársaság esete azért figyelemre méltó, mert éppen az ellenkezőjére készülnek.

0

A hazai cégek sem fordítanak kellő figyelmet a notebookokon, okostelefonokon tárolt adatok védelmére

2007. április 27. 11:56

A BellResearch kutatási eredményei szerint a száznál több PC-t üzemeltető hazai vállalatok jó része használ notebookokat, okostelefonokat és PDA-kat, azonban az ezeken tárolt adatokat csak kevesen titkosítják, ezzel azt kockáztatják, hogy a gépek elvesztése, ellopása esetén a rajtuk tárolt adatok elvesznek vagy illetéktelen kezekbe kerülnek.

0

Magabiztosan menetel az Acer

2007. április 27. 11:23

Egészéges növekedést produkált az Acer, a vállalat bevétele a várakozásoknak megfelelően nőtt, az üzemi nyeresége azonban elmaradt az előrejelzésektől, ami az amerikai piac nyomott árainak számlájára írható.

0

Kelet-Európa gyorsan az elektronikai ipar melegágyává vált

2007. április 26. 18:13

[iSuppli] Ha az olcsó gyártás kerül szóba, a legtöbb embernek talán még itthon is Kína és India jut elsőként eszébe -- nem alaptalanul. E két óriás mellett azonban megjelent az utóbbi évek során egy új szereplő, Kelet-Európa. Az iSuppli piackutató budapesti konferenciasorozatán beszélt a régió helyzetéről.

0

Microsoft Dynamics AX a TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoport 90 hazai és külföldi leányvállalatánál

2007. április 26. 11:20

Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszert vezet be a TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoportnál az Xapt Hungary. A hat országra kiterjedő cégcsoport 90 leányvállalata a meglevő szigetrendszereket kiváltva, de a bevált üzleti folyamatokat megtartva 2009-re az összes ügyviteli és pénzügyi feladatát új alapokra helyezi, a Dynamics AX-alapú rendszer a cégcsoport összesen 90 hazai és külföldi leányvállalatának teljes ügyvitelét fogja át.

0

Júniustól kétóránként újraindulnak a Windows Vista előzetes változatai

2007. április 25. 14:07

Hamarosan leját a Vista előzetes változatainak időkorlátja, júniustól a Beta, RC1, RC2 felhasználói a szokásosnál sűrűbben láthatják a bootképernyőt, az operációs rendszerek ugyanis kétóránként újraindítják magukat. A felhasználóknak tehát még több mint egy hónapjuk van arra hogy megvásárolják a Vistát vagy visszatérjenek korábbi operációs rendszerükhöz.

0

Két évvel csökkent az AMD piaci részesedése

2007. április 25. 12:13

[CNET News.com/iSuppli/HWSW] Amint azt sejteni lehetett az AMD negyedéves eredménye alapján, a vállalat piacot vesztett az Intellel szemben, piaci részesedése 2005 óta nem volt ilyen alacsony. A Mercury Research számai alapján, melyekre egy JP Morgan jelentésben derült fény, az AMD minden szegmensben visszaszorult az Intellel szemben, bár ennek jó részét a felhalmozott készletek kitakarítása okozta.

0

Az SAP és a Microsoft bepillantást engedett a Duet következő generációinak képességeibe

2007. április 25. 11:17

A Microsoft és az SAP a Sapphire 07 konferencián új részletekkel szolgáltak a közösen fejlesztett Duet szoftver jövőjével kapcsolatban. A Duet a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek.

0

Egyre növekvő fölényt épít ki a Blu-ray a HD DVD-vel szemben

2007. április 24. 13:37

[Reuters/HWSW] Úgy tűnik, nyerésre áll a Blu-ray a formátumok csatájában -- ha egyáltalán ezt a háborút meg lehet még nyerni. A Home Media Magazine adatai alapján az első negyedévben értékesített nagyfelbontású (HD) filmeket rejtő lemezek 70 százalékát a Blu-ray kaparintotta meg -- a HD-piac azonban egyelőre eltörpül a DVD mellett, az átálláshoz láthatóan még évekre lesz szükség.

0

Változtatás nélkül futtathatók az x86-ra írt linuxos alkalmazások az IBM System p RISC-szerverein

2007. április 24. 13:00

Az IBM bemutatta a System p Application Virtual Environment (System p AVE) bétaváltozatát, amely lehetővé teszi x86 processzorra és Linuxra írt alkalmazások változtatás nélküli futtatását a cég System p RISC-szerverein. A vállalat állítása szerint akár több ezer alkalmazás is futhat egy kiszolgálón, így a System p rendszerek kiváló alapot jelenthetnek egy szerverkonszolidációs projekthez.

0

A Flash után a PDF-et veszi tűz alá a Microsoft

2007. április 23. 17:19

[Computerworld/HWSW] A Microsoft láthatóan igyekszik számos kvázi iparági szabványnak számító tartalomkezelési formátumot a saját maga által kifejlesztett megoldással felváltani. Mint arról már a HWSW is beszámolt, az Adobe PDF helyére pályázik az XML-re építő XPS, melyhez ingyenes eszközöket tett elérhetővé a szoftvergyártó óriás.

0

Szerverekbe szánt új merevlemezek a Hitachitól

2007. április 23. 16:39

A Hitachi Global Storage Technologies három új merevlemezt mutatott be, amelyeket elsősorban vállalati alkalmazásra -- tárolóeszközökbe, szerverekbe, munkaállomásokba -- tervezett. Az újdonságok között van az Ultrastar C10K147, amely a vállalat első 2,5 hüvelykes, vállalati kategóriás meghajtója.

0

TDK: régi név, új tulajdonos

2007. április 23. 14:37

Az Imation 280 millió dollárnyi részvényért és 20 millió dollár készpénzért megvásárolta a japán TDK írható média üzletágát és hozzá a márkanevet is, vagyis nem tűnnek el a piacról a TDK írható lemezek, memóriakártyák, kazetták és más kiegészítők, csak a bevételek másik céget gazdagítanak. Az akvizíció eredményeképp a TDK lesz az Imation legnagyobb részvényese, mintegy 17 százalékos tulajdonrésszel.

0

APC: üzemanyagcellát az adatközpontokba!

2007. április 23. 12:37

Az üzemanyagcellákról eddig szinte csak mobil eszközök áramforrásaként beszéltünk, az APC szerint azonban az adatközpontokban is helye van a technológiának. A vállalat a napokban szerezte meg első amerikai ügyfelét, ahol generátor helyett tüzelőanyagcellás áramforrás gondoskodik a szünetmentes áramellátásról. Az InfraStruXure termékcsaládnak viszonylag új tagja a polimer-elektrolit membrános (PEM) üzemanyagcella, amely a vállalat szerint sokkal hatékonyabban hidalja át az áramkimaradásokat mint az akkumulátorok és generátorok.

0

Az Intel árcsökkentéssel és erősebb Core 2 modellekkel tapossa tovább az AMD-t

2007. április 23. 11:43

Az Intel meglépte első drasztikus árcsökkentését a Core 2 termékcsaládjában, valamint erősebb modellekkel töltötte fel portfolióját. Bár egyelőre hivatalosan nincs szó róla, az egyes modellek csökkentésének mértékéből kitűnik, hogy gyorsabb modellek előtt készítették elő a terepet. Az Intel lépése tovább fokozza a nyomást az igen rossz helyzetben lévő AMD-n.

0

A nyáron érkezik a JBoss közösségi változata

2007. április 23. 10:52

A Fedorához hasonló közösségi verzió is készül hamarosan a JBossból -- állítják Red Hat-közeli források. Amennyiben a hírek igaznak bizonyulnak, a nyáron megjelenhet a nyílt forrású köztesszoftver közösségi verziója, amely elsősorban az új fejlesztésekre koncentrálna, hasonlóan a Fedorához, amely lényegében a Red Hat Enterprise Linux előszobája. Természetesen a közösségi JBosshoz nem jár majd terméktámogatás, az csak a fizető ügyfelek számára lesz elérhető.

0

Google: dől a lé

2007. április 21. 09:09

Majd 70 százalékkal nőtt a Google első negyedéves profitja, bőséggel felülmúlva a Wall Street várakozásait. A részvényárfolyam 500 dollár felé közelít.

0

A SimpleTech szerint tizedére csökken 5 éven belül az SSD-meghajtók ára

2007. április 20. 11:24

[Clubic.com] Hatalmas kapacitású SSD, azaz memóriamodulokból épített merevlemezei bemutatása mellett rohamosan csökkenő árakat prognosztizál az elkövetkező évekre a SimpleTech. Az árak drasztikus csökkenése ellenére azonban még 2012-ben is legalább 1000 dollárt kell majd fizetni egy fél terabájtos SSD meghajtóért.

0

Olcsó Blu-Ray olvasót készített Kínának a Pioneer

2007. április 20. 10:26

[Clubic.com] Bár Kína előszeretettel fejleszt ki saját -- nem csak optikai -- formátumokat, hogy függetlenedjen a világ egyéb részeitől, és nem utolsósorban a licencdíjaktól, a Pioneer most valami újjal próbálkozik. A vállalat egy olcsó Blu-ray olvasóval próbálja meghódítani Kínát és az ázsiai piacot.

0

A BSA szerint a vállalatok nincsenek tisztában az illegális szoftverhasználat kockázataival

2007. április 19. 16:41

A Business Software Alliance (BSA) megbízásából kilenc európai országban -- köztük Magyarországon is -- elvégzett felmérés szerint a kis- és középvállalkozások nincsenek tisztában az illegális szoftverek jelentette kockázatokkal. A megkérdezetteknek csak kevesebb mint a fele volt biztos abban, hogy a vállalkozása által használt szoftverek mindegyike legális, Magyarországon a megkérdezett vezetőknek pedig csak 9 százaléka ismeri csak a szoftvergazdálkodás elemeit.

0

Olcsó, komplett szoftvercsomaggal tarolna a fejlődő országokban a Microsoft

2007. április 19. 15:00

[News.com] Egy Pekingben tartott fórumon, konferencián Bill Gates, a Microsoft társalapítója és igazgatótanácsának elnöke fedte fel a Microsoft fejlődő országok meghódítására kifőzött terveinek újabb részletét. Az ezeken a piacokon futó, igen szerény képességű, cserébe igen olcsó számítógépekre egy, a kormányzatok és szervezetek számára példányonként csupán 3 dollárba kerülő szoftvercsomagot állított össze a redmondi szoftveróriás.

0

Virtuális szalagkönyvtár kis- és középvállalatoknak a HP-tól

2007. április 19. 12:35

Kis- és középvállalatkonak szánt tárolómegoldásokat mutatott be ma a HP. A vállalat sajtótájékoztatóján elhangzott, a hazai nagyvállalatoknak 95 százaléka készít mentéseket az adatairól, a kkv-k esetében azonban ez az arány mindössze 25 százalékos, vagyis a cégek többsége védtelenül hagyja a tárolt információkat a hardver- és szoftverhibáktól vagy akár az emberi beavatkozástól.

0

Eldobta a Froogle nevet a Google

2007. április 19. 11:31

[News.com] Régóta várt lépésre szánta el magát a Google: megszabadult a Froogle névtől és átnevezte termékkereső szolgáltatását Google Product Search-re. Az átnevezéssel együtt egyszerűsítette a találati oldal felépítését is, hogy az jobban hasonlítson a Google találati oldalára, jobban illeszkedjen a Google-ről kialakult képhez.

0

Magyarul is letölthető a Thunderbird 2.0 levelezőprogram végleges változata

2007. április 19. 10:29

Több hónapnyi fejlesztést és néhány publikusan is elérhetővé tett bétaváltozatot követően többek között magyarul is letölthető lett a Mozilla Alapítvány Thunderbird levelezőszoftverének 2.0-ás változata. Az új verzió megújult kezelőfülettel, továbbfejlesztett biztonsággal kecsegteti a korábbi változatról frissítő felhasználókat.

0

Továbbra is alulteljesít a Yahoo!

2007. április 18. 16:46

[CNNMoney.com] Messze elmaradt a Wall Street elvárásaitól a Yahoo!. Elemzők és befektetők azt remélték a világ második legnagyobb keresővállalatától, hogy az első negyedév során megkezdje felzárkózását az éllovas Google mögé, köszönhetően új keresési hirdetés platformjának. A várakozásoktól fűtött papírok a kiábrándító jelentést követően 8 százalékkal estek.

0

Kivételes kontrasztú kijelző a Sharptól tévévevős mobiltelefonokhoz

2007. április 18. 16:11

Újabb szemkápráztató mobil kijelzőt mutatott be a Sharp: az első QVGA, azaz 240 x 320 pixeles felbontású, mobiltelefonokba szánt LCD-panelt bemutató -- és asaját telefonjaiban úttörőként alkalmazó --gyártó hatalmas látószögű és kontrasztú kijelzőt biztosít a jövő mobiltelefonjai számára. A 2,2 hüvelykes kijelző a jelenleg elérhető legmélyebb fekete színt képes megjeleníteni.

0

A vállalati PC-k negyedén van pornó

2007. április 18. 16:03

A tartalomszűréssel foglalkozó PixAlert 125 szervezetre és 10 ezer PC-re kiterjedő vizsgálata szerint a vállalatoknál és közszektorban található számítógépek negyedén tároltak pornóképeket vagy más nem megfelelő tartalmat. Ugyanezen felmérés alapján az e-mail fiókok 12,4 százaléka és a szervereken megosztott könyvtárak 5,4 százaléka tartalmazott pornóképeket.

0

IDF: az Intel még idén megkezdi a PRAM tömegtermelését

2007. április 18. 14:21

A kereskedelmi alkalmazhatóság közelébe került az univerzális memóriának is nevezett PRAM, azaz a phase-change memory -- derült ki a Pekingben megrendezett tavaszi Intel Developer Forumon (IDF). Justin Rattner, a vállalat technológiai vezérigazgatója elmondta, hogy már tömegtermelési módszerekkel is sikerült PRAM-chipeket gyártani, és az év második felében beindulhat a kereskedelmi gyártás is.

0

Hamarosan online prezentációkészítővel jelentkezik a Google

2007. április 18. 12:08

Hamarosan teljessé válhat a Google irodai szoftvercsomagja, a Docs és a Spreadsheets mellé ugyanis a nyáron érkezik az egyelőre ismeretlen nevű -- az eddigi logika mentén haladva a neve valószínűleg Presentations lesz -- ingyenes webes prezentációkészítő alkalmazás.

0

Linux-alapú mobil operációs rendszert fejleszt a Palm

2007. április 18. 11:45

[News.com] A Palm elnök-vezérigazgatója, Ed Colligan kedden elárulta, hogy az utóbbi időben kínkeserves időket megélő Palm egy Linux-alapú operációs rendszert fejleszt évek óta -- az ezt alkalmazó Palm Treo okostelefonok az év végén jelennek majd meg a kereskedelmi forgalomban. A Palm első embere szerint a linuxos alap nem csak stabilabb működést, de nagyobb funkcionalitást is biztosít.

0

DirectX 10 a középkategóriában: itt az NVIDIA GeForce 8600 és 8500

2007. április 17. 15:42

Az NVIDIA ma útjára indította a GeForce 8 sorozat középkategóriás tagjait, a vállalat összesen három új lapkát jelentett be, a GeForce 8600 GTS-t, a 8600 GT-t, valamint a 8500 GT-t. Ezek az első megfizethető, középkategóriás videochipek, amelyek teljes DirectX 10 gyorsítást kínálnak. Amint az ismert, a rivális ATI a mai napig nem tudta piacra dobni saját DX10 chipjeit, a pletykák szerint a premier idén május 10-én esedékes, vagyis jó fél évvel az NVIDIA GeForce 8800 megjelenése után.

0

Hamarosan indul a tartalomszűrés a YouTube-on?

2007. április 17. 15:08

[News.com] Hamarosan elindulhat a Google tavaly év végére ígért, a kiadók által messiásként várt tartalomszűrő szolgáltatása, mely képes eldönteni a feltöltött videókról, hogy azok jogvédett anyagokat tartalmaznak-e, így azok könnyebben eltávolíthatók, közölte egy interjúban a Google elnök-vezérigazgatója, Eric Schmidt.

0

Exkluzív, aranybevonatú mobiltelefon a Nokiától

2007. április 17. 14:32

A Nokia elkészítette a 8800 Sirocco aranybevonatú változatát, az exkluzív készülék ára sem mindennapi, 1000 euró. Emellett a vállalat bemutatta a HSDPA-képes 6120 multimédiás okostelefont.

0

Vezeték nélküli USB-elosztót dob piacra a Belkin

2007. április 17. 13:41

A Reghardware információi szerint nyáron jelenik meg a Belkin vezeték nélküli USB hubja, -elosztója, mely egyszerűbbé teszi a közösen használt USB-s perifériák, mint például háttértárak és nyomtatók otthoni, vagy kisebb irodai megosztását. Az eszköz a jelenleg elérhető leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolódást, a 802.11n előzetes változatát használja majd a számítógép és a perifériák közötti adatátvitelhez.

0

Nem szívesen költenek spamszűrőre a magyarok

2007. április 17. 11:28

Nemigen költenek spamszűrőre a magyar felhasználók -- derül ki egy friss felmérésből. Az MPP által megkérdezett, e-mail címmel rendelkezők több mint négyötöde legfeljebb az ingyenes, vagy csak egy rövid próbaidőszakig használható spamszűrőket hajlandók kipróbálni, de pénzt nem áldoznak a kéretlen levelek elleni harcra.

0

Újabb Opteron-alapú szerverrel bővítette portfolióját a Dell

2007. április 16. 17:00

[eWeek.com/InformationWeek/HWSW] Új Opteron-szervert mutatott be múlt héten a Dell, tovább bővítve AMD-alapú portfólióját. A 2U kivitelű, kétfoglalatos gép jellemzője, hogy az év közepén érkező négymagos Opteron chipeket is hivatalosan támogatja. A PowerEdge 2970 és energiahatékonyra tervezett Energy Smart változata lényegében a Xeon-alapú 2950 opteronos változatának tekinthető.

0

Azonos le- és feltöltési sebességet nyújtó, garantált sávszélességű DSL a Panteltől

2007. április 16. 14:50

Április közepétől új szolgáltatást kínál üzleti előfizetőinek a PanTel, az SDSL szimmetrikus internetszolgáltatás az azonos letöltési és feltöltési sebességen túl garantált sávszélességet is nyújt. A PanTel a vállalati ügyfelei részéről felmerült igény kielégítése mellett ezt az elérést kedvező árú tömegtermékké szeretné alakítani.

0

Egy év alatt 2,5 millió .eu domainnév született

2007. április 16. 13:38

[News.com] A .eu domainnevek regisztrációjának teljesen nyilvános, tavaly áprilisi megnyitása óta nem kevesebb mint 2,5 millió Európai Unióban élő magánszemély és szervezet regisztrált magának .eu domainnevet, így a felsőszintű domain a harmadik legnépszerűbb lett Európában. A .eu domain globálisan a hetedik helyet foglalja el a sorrendben.

0

Silverlight: a Microsoft válasza az Adobe Flash Playerre

2007. április 16. 12:46

A Microsoft bejelentette saját interaktív médiaplatformját, a Silverlightot. A korábban Windows Presentation Foundation/Everywhere kódnéven ismert szoftver Redmond válasza az Adobe Flash Playerre. A Silverlight a Microsoft szerint több mint interaktív médiaplatform, a vállalat várakozásai szerint méltó ellenfele lehet az Apple QuickTime-nak a nagyfelbontású videók sugárzásában is.

0

Az iPhone miatt késik a Mac OS X Leopárd

2007. április 13. 14:21

[Engadget.com, Clubic.com] Az Apple az iPhone-ra fogja: az amerikai gyártó június helyett októberre tolta következő operációs rendszere, a Mac OS X Leopárd kódnevű változatának megjelenését. Az Apple szerint ez a helyzet az amerikában június 11-én piacra kerülő iPhone zenetelefon szoftverének intenzív fejlesztése miatt alakult ki, mely fejlesztőket vont el a Mac OS X csapattól is.

0

Bejött az autókártyás, Corsa-sorsolós akció a Vodafone-nak

2007. április 13. 12:56

Véget ért a Vodafone Magyarország eddigi legnagyobb promóciós játéka, mely az SMS-es tartalomvásárlást népszerűsítette. Az autóskártyát vásárlók között naponta egy-egy Opel Corsa Essentia 1.0 típusú autót sorsoltak ki, a promóció sikere azonban talán még a Vodafone-t is meglephette.

0

Közel duplájára növelte forgalmát az Xapt Hungary

2007. április 13. 11:51

Látványos növekedést ért el a 2006-os évben a Microsoft Dynamics AX (korábbi nevén Axapta) vállalatirányítási rendszer legnagyobb hazai forgalmazója, az Xapt Hungary. Schvarcz Zoltán tulajdonos és ügyvezető igazgató ma reggeli sajtótájékoztatóján büszkén jelentette be, hogy vállalata tavaly 84 százalékkal növelte árbevételét, amely így 1,4 milliárd forintot tett ki, az üzemi eredmény pedig elérte a 451 millió forintot. 2007-re a 2 milliárdos bevételt és a 600 milliós nyereséget célozta meg az Xapt.

0

Microsoft: késésben az új virtualizációs szoftverek

2007. április 13. 09:01

A Microsoft elhalasztotta a Virtual Server 2005 R2 első szervizcsomagjának (SP1), valamint az egyelőre Viridian kódnéven ismert, saját fejlesztésű virtualizációs köztesréteg bétájának megjelenését.

0

Európa szinte biztosan nem kap az olcsóbb PlayStation 3-ból

2007. április 12. 12:51

[Gamesindustry.biz/HWSW] Európába már biztosan nem érkezik a PlayStation 3 olcsóbb változatából, ugyanis az amerikai Sony Computer Entertainment bejelentette a forgalmazás befejeztét. Az indoklás szerint a vásárlók túlnyomó többsége a drágább, jobban felszerelt modellt favorizálja. A 20 gigabájtos változatok korlátozott számban hozzáférhetőek, amíg a készlet tart.

0

A felhasználói nevem root, a jelszavam 123. Ismerős?

2007. április 12. 11:17

A Maryland Egyetem ez év februárjában végzett vizsgálata az elsők között állította össze az informatikusok által használt, legkevésbé biztonságos felhasználóneveket és jelszavak listáját, amelyek a legnagyobb esélyt adják a vállalati információk megszerzéséhez. A tanulmány a brute force elvet használó jelszótörők viselkedését vizsgálta.

0

Villámgyors, hatalmas kapacitású mobil merevlemezeket dob piacra a Samsung

2007. április 11. 15:31

Két új termékvonallal bővítette 2,5 hüvelykes mobil merevlemezkínálatát a Samsung: az üzleti modellekbe szánt, asztali gépekbe szánt változatokkal minden tekintetben versenyképes SpinPoint MP1 mellett egy konzumer piacra szánt, de nagy kapacitású M5-ös sorozatot is bemutatott.

0

Még mindig rengeteg pénzt veszít az LG.Philips, de kifelé jön a gödörből

2007. április 11. 15:24

[The Wall Street Journal] Negyedik negyedéve veszteséges az LG.Philips, a világ második legnagyobb LCD-panelgyártója a Samsung mögött. A koreai-holland tulajdonú vegyesvállalat az első negyedévben ismét súlyos veszteséget produkált, szemben az egy évvel korábbi alacsony nyereséggel, annak ellenére, hogy a forgalom emelkedett.

0

A százdolláros notebook után jön a tízdolláros mobil

2007. április 11. 14:11

[DigiTimes/HWSW] Az MIT százdolláros laptop projektjére emlékeztető kezdeményezést indított el a Berkeley Egyetem, állítja a DigiTimes meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A lap szerint az intézmény számos ismert tajvani szerződéses gyártóval vette fel a kapcsolatot egy tízdolláros mobiltelefon megvalósításával kapcsolatban.

0

Hatalmas adatközpontot épít a Google

2007. április 11. 13:36

[Computerworld/DigiTimes/HWSW] Már folynak a Google új adatközpontjának építési munkálatai, melynek helyszínéül egy amerikai kisvárost választott ki a világ legnagyobb keresője. A keleti parthoz viszonylag közel eső Lenoir mellett folyó beruházás végösszege 600 millió dollár, és több mint 200 embernek adhat munkát, nem beszélve a közvetett gazdasági hatásokról.

0

Megjelent az Oracle Application Express ingyenes fejlesztőeszköz 3.0 verziója

2007. április 11. 09:31

Az Oracle bejelentette az Oracle Database 10g és a 2-es verziójú Oracle9i Database adatbázis-kezelőkkel szorosan integrált, webes alkalmazások fejlesztésére szolgáló, ingyenes Oracle Application Express 3.0 megjelenését. A vállalat szerint az Oracle Application Express segítségével a minimális programozási készségekkel rendelkező felhasználók is olyan biztonságos webes alkalmazásokat fejleszthetnek, amelyek az Oracle Database adatbáziskezelőn belül futnak, és kellően rugalmasak akár néhány tucat vagy akár több ezer felhasználó kiszolgálására.

0

A Fibre Channel is Ethernetre megy

2007. április 10. 12:47

Egy ipari szövetség a Fibre Channel protokoll Etherneten keresztül továbbítását lehetővé tevő technológia fejlesztését tűzte ki célul annak érdekében, hogy leegyszerűsítse és olcsóbbá tegye a felső kategóriás vállalati tárolóhálózatok körében elterjedt technológia szélesebb körű alkalmazását.

0

Kiszáll a PDA-piacról a Dell

2007. április 10. 09:42

[News.com] A Dell befejezte az Axim tenyérgépek értékesítését és nem is tervez új terméket ebben a kategóriában, azaz a vállalat végleg kiszáll a piacról. Az Axim X51 már nem kapható és nincs is tervünk arra nézve, hogy folytassuk a sorozatot -- mondta a cég szóvivője. A Dell oldalán még lehet PDA-kat vásárolni, azonban más gyártóktól.

0

Érkeznek a Core 2 Duo processzorral szerelt ultrahordozható noteszgépek

2007. április 6. 12:35

[TG Daily] Az Intel két újabb processzorral bővítette csendben Core 2 Duo kínálatát: a két új ultra-alacsony feszültségű (ultra low voltage, ULV), Merom-magos Core 2 Duo processzor bivalyerős ultrahordozható noteszgépek megjelenéséhez vezethet a közeljövőben.

0

Dolgozók rövid pórázon

2007. április 6. 10:43

[News.com] Egy felmérés szerint az olyan mobil készülékek, amelyek segítségével bárhol, bármikor elérhetők vagyunk, elmossák a határt a munka és a magánélet között.

0

Két év alatt félmillióan regisztráltak Ügyfélkaput maguknak

2007. április 5. 17:23

Mai nappal már félmilió felhasználó éri el itthon a hazai közigazgatás online, elektronikus szolgáltatásait. Az állampolgárok egységes ügyfélbeléptető és - azonosító rendszere szinte pontosan két évvel ezelőtt, 2005. április 1-jén indult el.

0

Felbukkant a 3 gigahertzes négymagos Xeon

2007. április 5. 16:56

Megérkezett a 3 gigahertzes Clovertown, vagyis négymagos Xeon processzor. Az Intel még be sem jelentette az új termék hozzáférhetőségét, az azonban már felbukkant az Apple kínálatában, a Mac Pro csúcsváltozatait lehet akár két Xeon X5365 processzorral megrendelni -- ami 8 processzort jelent, hogy egész pontosak legyünk. Az Intel lépése vélhetően válasz az AMD által bejelentett új Opteronokra, valamint felkészülés a rivális közelgő négymagos szörnyetegére.

0

Német kézben a WebMethods

2007. április 5. 16:27

Német kézbe került a WebMethods, a vállalatot 546 millió dollárért vásárolja fel a Software AG. A cél egyértelmű: minél nagyobb részesedés megszerzése a SOA-megoldások és az üzletifolyamat-kezelési (business process management) piacon. Az egyesült vállalat várakozásai szerint nagyobb eséllyel indul a pénzügyi cégek, iparvállalatok és a kormányzatok megrendeléseiért.

0

Öt év alatt ötvenszeresére nőhet az IP-televíziós előfizetők száma

2007. április 5. 14:47

[EET] Az iSuppli Corp. legfrissebb előrejelzése szerint hatalmas mértékben növekszik a következő öt évben az IP-televíziós előfizetők száma. Míg 2006-ban 3,9 millióan jutottak az internetelérésükön keresztül tévécsatornákhoz, 2011-ben már várhatóan 103 millióan élvezik majd a tévézés következő lépcsőfokának kényelmi előnyeit.

0

Megérkeztek az AMD eddigi legerősebb Opteronjai

2007. április 5. 09:34

Az AMD tegnap piacra dobta Opteron 2222 SE és Opteron 8222 SE processzorait, előbbi a kétprocesszoros, utóbbi a négy- és nyolcprocesszoros szerverek számára tervezett lapka. Vélhetően ezek lesznek az AMD leggyorsabb kétmagos Opteronjai: az év közepére már a négymagos kivitel premierjét ígéri a cég.

0

Minden tizedik, videojátékokkal játszó gyerek függő

2007. április 4. 16:33

[InformationWeek] Egy amerikai kutatás arra mutat rá, hogy 10 videojátékokat játszó gyerekből átlagosan közel egy szenved olyan függőségben, amely már kihatással van életére. A januárban lefolytatott megkérdezésben több mint ezer 8 és 18 év közötti fiatal vett részt.

0

Május első felében érkezhet a következő generációs Centrino

2007. április 4. 13:45

[DRAMeXchange/DigiTimes] Május első felében érkezik a következő Centrino platform, jelenti a DRAMeXchange memóriapiaci elemzőcég, amennyiben a jelenleg érvényben lévő terveket tartani tudják a gyártók. A Santa Rosa kódnéven ismert új platform számos újítást vonultat fel elődjéhez, a Napához képest, melyek nem túl meglepő módon a nagyobb teljesítmény és energiahatékonyabb működést célozzák.

0

Májusban startol a Philips és a Lite-On vegyesvállalata

2007. április 4. 12:59

[DailyTech, HWSW] Az Európai Bizottság hétfőn, április másodikán jóváhagyta a Philips és a Lite-On vegyesvállalatának létrehozását, mely 2007. május 1-én kezdi meg tevékenységét. A Philips & Lite-On Digital Solutions (PLDS) néven létrejövő közös vállalat azt követően születhetett meg, hogy a Lite-On egy évvel ezelőtt kivásárolta a Philips korábbi partnere, a BenQ lemezmeghajtó-gyártó üzletrészét.

0

Tévéreklámokban is utazik már a Google

2007. április 3. 17:24

[The Wall Street Journal] A Google a televíziós piacon erősíti tovább hirdetési tevékenységét. A keresőóriás az EchoStar Communications céggel kötött megállapodása alapján reklámokblokkokat fog értékesíteni, melyek a szolgálató műholdas adásában jelennek meg. A lépés beleilleszkedik a Google azon törekvésébe, hogy minél nagyobb jelenlétet szerezzen a médiapiacon, ezzel vonzva magához minél nagyobb reklámköltést.

0

Önállósítja notebook-üzletágát az Asustek?

2007. április 2. 16:39

A Digi-Times értesülései szerint az Asustek leválasztaná a saját márkaneve alatt értékesített notebookokat gyártó üzletágát, mivel az egyre nagyobb konkurenciát jelent azon nemzetközi brandek számára, amelyek egyes noteszeik gyártásával az Asust bízzák meg.

0

Másolásvédelem nélkül is elérhetővé teszi kínálatát az EMI Group

2007. április 2. 16:22

Az EMI Group bejelentette, hogy teljes kínálatát elérhetővé teszi még jobb minőségben, jogvédelem nélkül is az iTunes online zenebolton keresztül. Az AAC formátumú, a korábbinál még jobb minőségű -- nagyobb bitrátájú -- dalok így nem csak az Apple iPod médialejátszóin keresztül hallgathatók meg, hanem minden egyéb AAC formátummal kompatibilis készülékkel, akár egy mobiltelefonnal is.

0

Minden eddiginél olcsóbbak a digitális fényképezőgépek

2007. április 2. 11:48

Kelet-Közép-Európában 2006-ban is a digitális fényképezőgép volt az egyik legkapósabb termék -- az IDC adatai szerint a térségben tavaly 23 százalékkal nőtt az eladott digitális fényképezőgépek száma, és megközelítette a 7 millió darabot. A verseny ugyanakkor az árakat minden eddiginél alacsonyabb szintre szorította, a forgalom mintegy 4 százalékkal, 1,65 milliárd dollárra csökkent.

0

Olcsó SMS és filléres percdíjak a diákoknak szóló VitaMAX sCOOL csomagnál

2007. április 2. 10:29

A Vodafone Magyarország új prepaid, azaz feltöltőkártyás csomagot vezet be április elején, mellyel -- mint azt kicsavart neve is sugallja -- elsősorban a vékonyabb pénztárcával rendelkező diákokat célozta meg. A kedvező SMS- és percdíjakért cserébe ennek a csomagnak havidíja is van, 495 forint.