Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 11. 08:41

Regionális vezetőként folytatja pályáját Vityi Péter

Vityi Péter
Vityi Péter
[HWSW] Vityi Pétert, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatóját a vállalat közép-kelet-európai régió nagyvállalati értékesítési stratégiáért felelős igazgatójává nevezték ki, budapesti székhellyel.

Júliustól Vityi tehát regionális igazgatóként folytatja karrierjét a Microsoft nagyvállalati csoportjában, amely a vállalat legnagyobb ügyfeleivel, köztük rendszerintegrátorokkal, outsourcing cégekkel, üzleti tanácsadókkal és technológiai beszállítókkal való kapcsolattartásért felelős. Az új regionális feladatok mellett utódja kinevezéséig Vityi továbbra is folytatja napi ügyvezető igazgatói teendőit a magyarországi leányvállalatnál. A HWSW szerint Vityi helyére legnagyobb eséllyel Deme Csaba, a Microsoft Magyarország marketing-igazgatója pályázhat.

Vityi Péter 1965-ben született Budapesten. A Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karának elvégzése után Svédországban, az Asea Brown Boveri-nél dolgozott, majd 1991-1994-ig a Digitalnál folytatta pályáját. A szakember 1994-ben került a Microsoft Magyarországhoz, ahol 2001 februárja óta ügyvezető igazgató. Vityi fontos szerepet játszott a Microsoft új üzletágainak, köztük az MBS (Microsoft Business Solutions) és E&D (Entertainment & Devices) üzletágak sikeres hazai elindításában és irányítása alatt települt Magyarországra a Microsoft egyik közép-kelet-európai Globális Technológiai Támogató Központja. Vityi Pétert 2004-ben az "Év Menedzserének" választotta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról