Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 25. 11:17

Az SAP és a Microsoft bepillantást engedett a Duet következő generációinak képességeibe

A Microsoft és az SAP a Sapphire 07 konferencián új részletekkel szolgáltak a közösen fejlesztett Duet szoftver jövőjével kapcsolatban. A Duet a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek.

[HWSW] A Microsoft és az SAP a Sapphire 07 konferencián új részletekkel szolgáltak a közösen fejlesztett Duet szoftver jövőjével kapcsolatban. A Duet a Microsoft Office szoftvereket integrálja a mySAP vállalatirányítási alkalmazással annak érdekében, hogy a vállalati dolgozók a számukra már ismerős felhasználói felületet és programokat használhassák arra, hogy az SAP rendszerébe adatokat vigyenek be, kérjenek le, vagy kimutatásokat készítsenek.

A Duet egy éve került piacra és a cégek szerint a vártnál is nagyobb sikert aratott: világszerte több mint 400 ezer felhasználói licencet értékesítettek -- jelentette be Leo Aphoteker, az SAP vezérigazgató-helyettese, aki Jeff Raikesszel, a Microsoft üzleti alkalmazásokért felelős vezetőjével együtt "lépett fel" a Sapphire konferencián. A Duet 2.0 változatának érkezését jövő év végére ígérik, a 3.0 pedig egyelőre ismeretlen időpontban várható, csupán annyit lehet tudni róla hogy az SAP Business Suite és az Office következő generációjának megjelenése után érkezik.

A jövőre érkező Duet 2.0 további integrációt ígér az SAP és az Office között a SharePoint Server révén. A funkcionalitás kibővül az értékesítés támogatásával, ellátásilác-menedzsmenttel valamint rizikókezeléssel. A Duet 3.0 a hírek szerint már olyan közösségi együttműködési formákat is támogat majd mint a wikik és a blogok. A szoftver emellett teljes SharePoint-integrációt ígér és lehetővé teszi a felhasználók számára hogy maguk is bővíthessék a funkcionalitását a Visual Studio Tools for Office segítségével.

A két vállalat ugyan együttműködik az SAP üzleti alkalmazások és az Office integrációján, ugyanakkor ellenfelek is a piacon, ugyanis a Microsoft az utóbbi időben egyre nagyobb sikereket ér el Dynamics AX és NAV termékeivel a kis- és középvállalati piacon az SAP BusinessOne-nal és az All-in-one ERP-vel szemben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról