:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 18. 16:03

A vállalati PC-k negyedén van pornó

A tartalomszűréssel foglalkozó PixAlert 125 szervezetre és 10 ezer PC-re kiterjedő vizsgálata szerint a vállalatoknál és közszektorban található számítógépek negyedén tároltak pornóképeket vagy más nem megfelelő tartalmat. Ugyanezen felmérés alapján az e-mail fiókok 12,4 százaléka és a szervereken megosztott könyvtárak 5,4 százaléka tartalmazott pornóképeket.

[HWSW] A tartalomszűréssel foglalkozó PixAlert 125 szervezetre és 10 ezer PC-re kiterjedő vizsgálata szerint a vállalatoknál és közszektorban található számítógépek negyedén tároltak pornóképeket vagy más "nem megfelelő tartalmat". Ugyanezen felmérés alapján az e-mail fiókok 12,4 százaléka és a szervereken megosztott könyvtárak 5,4 százaléka tartalmazott pornóképeket.

A felmérés megállapította, a szóban forgó képek közel fele ábrázolt meztelenséget vagy nemi aktust. Az anyagnak csupán harmadát töltötték le a dolgozók a webről, 45 százalékát e-mailben kapták -- állítja a PixAlert, amely szerint a képek harmada ráadásul a szervezeten belülről, más dolgozóktól származik. Andy Churley, a PixAlert igazgatója szerint a vállalatok a legtöbbször nem is tudnak arról, milyen mennyiségű nem megengedett tartalom található a hálózatukon, illetve hogy a dolgozók milyen anyagokat küldenek át más vállalatokhoz a céges e-mail címeikről.

"Nyilvánvaló hogy a vállalati alkalmazottak jelentős része figyelmen kívül hagyja az informatikai szabályzatot és egyes, szélsőséges esetekben még a védelmi rendszereket is megkerüli hogy nem megfelelő tartalomhoz jusson, vagy ilyet terjesszen" -- mondta Churley. "A vállalatvezetők tévednek, ha azt gondolják, a határvédelmi eszközök megállítják a pornó bejutását a hálózatba. A PixAlert tapasztalata szerint szinte minden vállalati hálózaton rengeteg a pornó."

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.