Szerző: Ady Krisztián

2007. április 18. 16:11

Kivételes kontrasztú kijelző a Sharptól tévévevős mobiltelefonokhoz

Újabb szemkápráztató mobil kijelzőt mutatott be a Sharp: az első QVGA, azaz 240 x 320 pixeles felbontású, mobiltelefonokba szánt LCD-panelt bemutató -- és asaját telefonjaiban úttörőként alkalmazó --gyártó hatalmas látószögű és kontrasztú kijelzőt biztosít a jövő mobiltelefonjai számára. A 2,2 hüvelykes kijelző a jelenleg elérhető legmélyebb fekete színt képes megjeleníteni.

[HWSW] Újabb szemkápráztató mobil kijelzőt mutatott be a Sharp: az első QVGA, azaz 240 x 320 pixeles felbontású, mobiltelefonokba szánt LCD-panelt bemutató -- és asaját telefonjaiban úttörőként alkalmazó --gyártó hatalmas látószögű és kontrasztú kijelzőt biztosít a jövő mobiltelefonjai számára. A 2,2 hüvelykes kijelző a jelenleg elérhető legmélyebb fekete színt képes megjeleníteni.

Az iparágban egyelőre egyedülálló, 2000:1-hez kontrasztú kisméretű LCD-panel egyéb paraméterei is meggyőzőek, a 176 fokos láthatósági szögnek köszönhetően oldalról is jól látható a kijelző tartalma -- ez egy mobil eszköznél nem biztos, hogy előnyös tulajdonság --, a 8 ms-os (fekete-fehér) utánvilágítási idő pedig multimédiára, videók lejátszására is tökéletessé teszi.

Ezt a kijelzőt elsősorban olyan készülék számára kínálja a Sharp, melyek például beépített tévévevőt tartalmaznak -- Japánban ilyen mobiltelefonokból 10 milliót terveznek idén szállítani --, melyek profitálhatnak a kitűnő megjelenítésből. A nagy kontrasztarány szép színeket, mély feketét biztosít, mely az LCD-panelek egyik gyenge pontja volt eddig. Mivel hasonló szolgáltatások hamarosan az Egyesült Államokban és Európában is elindulnak a következő két évben, ugrásszerűen megnőhet az igény a jobb minőségű képet nyújtó mobilkijelzőkre.

Sharp mobil kijelző
Hatalmas kontraszt mellett oldalról is jól látható tartalom

Az új kijelző első darabjaival az ősszel megjelenő multimédiás mobiltelefonokban találkozhatunk majd. A japán gyártó ezt követően saját mobilkészülékeiben, illetve további fejlesztéseket követően más termékekben, például digitális kamerákban is felhasználhatja majd az új technológiát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról