Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 26. 11:20

Microsoft Dynamics AX a TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoport 90 hazai és külföldi leányvállalatánál

Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszert vezet be a TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoportnál az Xapt Hungary. A hat országra kiterjedő cégcsoport 90 leányvállalata a meglevő szigetrendszereket kiváltva, de a bevált üzleti folyamatokat megtartva 2009-re az összes ügyviteli és pénzügyi feladatát új alapokra helyezi, a Dynamics AX-alapú rendszer a cégcsoport összesen 90 hazai és külföldi leányvállalatának teljes ügyvitelét fogja át.

[HWSW] Microsoft Dynamics AX-alapú integrált vállalatirányítási rendszert vezet be a TriGránit-Dipol-Euroinvest cégcsoportnál az Xapt Hungary. A hat országra kiterjedő cégcsoport 90 leányvállalata a meglevő szigetrendszereket kiváltva, de a bevált üzleti folyamatokat megtartva 2009-re az összes ügyviteli és pénzügyi feladatát új alapokra helyezi, a Dynamics AX-alapú rendszer a cégcsoport összesen 90 hazai és külföldi leányvállalatának teljes ügyvitelét fogja át.

A rendszer Magyarországon kívül további hat közép-kelet európai országra terjed ki, fő területei a pénzügy-számvitel, ingatlanfejlesztési projektek tervezése és kivitelezése, az elkészült ingatlan üzemeltetése és bérbeadása, a cash flow nyomonkövetése, a szerződések nyilvántartása, az összes területet átfogó controlling rendszer. A megoldás alapja a Micrsosoft Dynamics AX, amelyet a tartozó ingatlanfejlesztési és ingatlangazdálkodási iparági modulrendszer és az Xapt speciális megoldásai egészítnek ki.

"A több mint két éves közös munka során létrejövő rendszer az egyik legösszetettebb Dynamics AX rendszer lesz mind Magyarországon, mind a régióban" -- mondta Czere Márk, az Xapt Hungary ügyfélmenedzsere. "Különlegessége a kiemelkedő számú nyilvántartási és elemzési nézet, az országokat, üzletágakat és egyes cégeket átölelő kontrolling, valamint az eddigi legszélesebb körű integrált adatkapcsolat a projektek, ingatlanok, bérlők, szerződések, pénzügy-számvitel területei között."

A projekt első célja kiváltani a meglévő szigetrendszereket és egységes platformra helyezni a pénzügyi-ügyviteli folyamatokat, illetve jelenleginél hatékonyabban támogatni a munkafolyamatokat. A bevezetés első fázisában az alapvető gazdasági folyamatok lefedése történik meg Magyarországon és egy külföldi országban, ezt követi a kialakított folyamatok és rendszer kiterjesztése a többi országra, míg ezzel párhuzamosan zajlik a harmadik fázis, azaz a speciális funkciók kialakítása az első fázis két országában, amit szintén a roll-out követ, negyedik fázisként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról