:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 13. 11:51

Közel duplájára növelte forgalmát az Xapt Hungary

Látványos növekedést ért el a 2006-os évben a Microsoft Dynamics AX (korábbi nevén Axapta) vállalatirányítási rendszer legnagyobb hazai forgalmazója, az Xapt Hungary. Schvarcz Zoltán tulajdonos és ügyvezető igazgató ma reggeli sajtótájékoztatóján büszkén jelentette be, hogy vállalata tavaly 84 százalékkal növelte árbevételét, amely így 1,4 milliárd forintot tett ki, az üzemi eredmény pedig elérte a 451 millió forintot. 2007-re a 2 milliárdos bevételt és a 600 milliós nyereséget célozta meg az Xapt.

[HWSW] Látványos növekedést ért el a 2006-os évben a Microsoft Dynamics AX (korábbi nevén Axapta) vállalatirányítási rendszer legnagyobb hazai forgalmazója, az Xapt Hungary. Schvarcz Zoltán tulajdonos és ügyvezető igazgató ma reggeli sajtótájékoztatóján büszkén jelentette be, hogy vállalata tavaly 84 százalékkal növelte árbevételét, amely így 1,4 milliárd forintot tett ki, az üzemi eredmény pedig elérte a 451 millió forintot. 2007-re a 2 milliárdos bevételt és a 600 milliós nyereséget célozta meg az Xapt.

Schvarcz becslése szerint tavaly a hazai vállalatirányítási piac csupán 10 százalékkal bővült, ezért is számít kiemelkedő eredménynek az Xapt által elért 84 százalékos növekedés. Az 1,4 milliárdos árbevétel nagyjából fele származik licenceladásokból, a fennmaradó részt a szolgáltatások teszik ki. A vállalat forgalmának egyelőre 90 százaléka Magyarországról származik, de Schvarcz prognózisa szerint az idén látványosan fellendülhet a külföldi projektekből befolyó bevétel. Az Xapt elsősorban a régióban terjeszkedne, de amerikai, kanadai és ausztráliai megrendelései is vannak. A cég által alapított kanadai leányvállalat tavaly mintegy 1 millió dolláros forgalmat ért el.

A cég 2006-ban 18 új Dynamics AX licencet értékesített, forgalmának mintegy 80 százalékát adja jelenleg a Microsoft közép- és nagyvállalatoknak szánt vállalatirányítási rendszerével kapcsolatos értékesítési és támogatási tevékenység. Az Xapt tavaly hozta létre a kisvállalati Dynamics NAV (korábbi nevén Navision) rendszerrel foglalkozó üzletágát, amelyből egy év leforgása alatt 18 licencet értékesített, ezzel a legnagyobb hazai NAV-értékesítő partnerré vált. A NAV-divíziónál jelenleg a cég alkalmazottainak mintegy 15 százaléka, 10 fő foglalkozik. A Dynamics NAV máris az Xapt bevételének 10 százalékát adja.

Schvarcz várakozásai szerint a jövőben a növekedés motorját a vállalat hagyományos erősségének tekinthető területeken (Dynamics AX és NAV) kívül az olyan megoldások adják majd, mint az ügyfélkapcsolati, az üzleti intelligencia, valamint az üzleti folyamatmenedzsment rendszerek, amelyeket a Dynamics AX-szel integrálva már több ügyfélnél is bevezetett a cég. Schvarcz emellett nagy várakozást fűz a mobil alkalmazásokhoz, amelyek az értékesítők munkáját könnyítik meg, illetve lehetővé teszik a vállalat vezetőinek hogy bárhol, bármikor hozzáférjenek a cég üzleti adataihoz és ezek birtokában gyorsan képesek legyenek jó döntéseket hozni. A Dynamics AX-szel integrált mobil megoldások az ősszel érkező Microsoft Mobile Application Frameworkön alapulnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.