Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 06. 10:43:33

Dolgozók rövid pórázon

[News.com] Egy felmérés szerint az olyan mobil készülékek, amelyek segítségével bárhol, bármikor elérhetők vagyunk, elmossák a határt a munka és a magánélet között.

[News.com] Egy felmérés szerint az olyan mobil készülékek, amelyek segítségével bárhol, bármikor elérhetők vagyunk, elmossák a határt a munka és a magánélet között.

A Yahoo HotJobs által megkérdezett felhasználók 75 százaléka állította, hogy vezeték nélküli kapcsolódásra képes készülékét (mobiltelefon, PDA, Blackberry) egyenlő arányban használja munkahelyi feladatai és személyes ügyei intézésére. A válaszadók 30 százaléka annyira "függő", hogy csak éjszakára kapcsolja ki. "Noha [a vezeték nélküli kommunikációs eszközök] eredetileg arra készültek hogy megkönnyítsék a munkavégzést, valójában megváltoztatták a munkahely fizikai jelentését és kitolták a munkaidő végét" -- mondta Susan Vobejda, a Yahoo HotJobs marketing-vezetője.

A válaszadók 67 százalékával fordult elő, hogy vezeték nélküli eszközével a szabadsága alatt is dolgozott. Vobejda szerint ez ahhoz vezet, hogy a munkavállalók a szokásosnál hamarabb "égnek ki". A szakember szerint a mobiltelefonjukon állandóan "ugráltatott" dolgozóknak meg kell tanulniuk nemet mondani, ha úgy érzik hogy túlságosan leterheltek. "Rendkívül fontos egy egyensúly felállítása a munka és a magánélet között" -- mondta Vobejda.

A mobil eszközöket munkahelyi feladataik elvégzésére használók körében készített felmérés válaszadóinak 81 százaléka mobiltelefonon tartja a kapcsolatot, 19 százalék pedig okostelefont használ, laptoppal pedig 65 százalék dolgozik. A megkérdezettek általánosságban véve pozitívan nyilatkoztak a vezeték nélküli eszközökről, de több mint negyedük vélte úgy, hogy segítségükkel a vállalatuk állandó pórázon tartja őket, tudva azt hogy bárhol, bármikor elérhetők és képesek dolgozni.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 27. 23:11

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.