vállalati it archívum - 2007 október

2007
október

0

Az OpenDocument Foundation inkább a W3C-féle Compound Document Formatot támogatja

2007. október 31. 13:40

Az öt évvel ezelőtt létrehozott, az OpenDocument Format nyílt dokumentumfomátumot népszerűsítő tömörülés, az OpenDocument Foundation alelnöke, Sam Hiser blogbejegyzésében váratlan kijelentést tett: szerinte a W3C-féle Compound Document Format sokkal életképesebb az ODF-nél, és a szervezet a jövőben ezt fogja támogatni.

0

Harminc éves lett az OpenVMS, a világ talán legmegbízhatóbb operációs rendszere

2007. október 26. 16:51

Tegnap töltötte be 30. születésnapját a megbízhatóságáról méltán hírnevet szerzett OpenVMS. Az operációs rendszert maga Mark Hurd, a HP elnök-vezérigazgatója köszöntötte videón keresztül, és szavaival megerősítette, hogy a platform továbbra is támogatott lesz a belátható jövőben. Bár a telepített rendszerek száma eltörpül a Windows, Linux, vagy népszerűbb UNIX-változatok mellett, többnyire folyamatos rendelkezésre állást megkövetelő, kifejezetten kritikus folyamatokat szolgálnak ki számos iparágban, a termelésen kívül az energetikai, forgalomirányítási, távközlési és pénzügyi szektorokban is -- ahol a leállás vagy hiba elfogadhatatlan.

0

Közös kódbázisra kerül az összes Microsoft Dynamics termék

2007. október 25. 10:11

A dániai Koppenhágában zajló Convergence 2007 rendezvényen a Microsoft vállalatirányítási rendszerei vannak a középpontban. A vállalat bejelentette a Dynamics termékcsaládra vonatkozó legfrisebb termékterveit, illetve közölte, hogy pár éven belül az összes ERP-megoldása közös kódbázison alapul majd. A szoftverekhez járó terméktámogatást is meghosszabbították, így mostantól akár 10 évig is használható lesz egy-egy Dynamics-verzió.

0

Szakadatlanul duplázza flash memóriachipjeinek kapacitását a Samsung

2007. október 24. 14:19

[The Korea Times/HWSW] Bemutatta a világ első 64 gigabites, vagyis 8 gigabájt kapacitású flash memóriachipjét a Samsung Electronics. A dél-koreai vállalat ezzel tovább tolta ki Hwang törvényének érvényességét, mely a NAND flash chipek kapacitásának évenkénti megduplázódását takarja. A chip négyszer nagyobb kapacitású a jelenleg tömegtermelésben lévőknél, és akár 128 gigabájtos memóriakártyák is építhetőek segítségével.

0

Magyarországra is megérkezett a Microsoft játékosoknak szánt Sidewinder egere

2007. október 17. 11:33

Magyarországon is kapható egy ideje a Microsoft legújabb egere, a kimondottan játékosoknak szánt Sidewinder, amellyel a vállalat egy régen elfeledett márkanevet élesztett újjá. Ha valaki nem emlékezne, Sidewinder néven a redmondi cég többféle joysticket és kormányt kínált még az ezredforduló környékén, azonban 2003-ban a cég beszüntette a játékvezérlők forgalmazását, az idén azonban visszatért erre a piacra.

0

"Eldobható" kisvállalati adattároló a Hitachitól

2007. október 16. 16:16

Egyszerűen telepíthető és használható kisvállalati adattárolót jelentett be a Hitachi Data Systems. A Simple Modular Storage 100 a cég állítása szerint a kicsomagolást követően pár perc alatt telepíthető, használatához nem szükséges informatikai szakértelem, ezért akár olyan fiókirodában is sikerrel alkalmazható, ahol nem áll rendelkezésre helyi IT-személyzet, a karbantartása ugyanis pofonegyszerű.

0

Demózta négymagos mobil processzorát az Intel

2007. október 16. 09:35

[DigiTimes/HWSW] A következő év harmadik negyedében kerül piacra az Intel négymagos mobil processzora, derült ki a vállalat mobil platformokért felelős vezetőjének beszédéből a tajvani Intel Developer Forumon. Mooly Eden előadása során prezentálta is a négymagos processzor prototípusát működés közben, mely természetesen a vállalat 45 nanométeres csíkszélességet alkalmazó gyártástechnológiájával készült már.

0

Nagy teljesítménysűrűségű környezetbe ajánlja a szokásosnál mélyebb rackszekrényét az APC-MGE

2007. október 12. 12:07

A szokásosnál mélyebb, 1200 milliméteres az APC-MGE új NetShelter SX rackszekrénye. Az új megoldás 130 milliméterrel mélyebb az APC-MGE eddigi szekrényeinél és a kábelnyílásai is nagyobbak a szokásosnál. A növekedésre azért volt szükség, hogy el lehessen helyezni az egyre nagyobb mélységű szervereket, illetve a kábelkötegeket -- mondta el lapunknak Szarka Attila, a vállalat rendszermérnöke.

0

Megérkezett a Novell Open Enterprise Server 2

2007. október 11. 08:51

Megkezdte a márciusi Brainshare konferencián bejelentett Open Enterprise Server 2 szállítását a Novell, amely önállóan is megvásárolható, de része lesz a hamarosan megjelenő Novell Open Workgroup Suite csomagnak is. A termék egyik legfontosabb újdonsága a 64 bites környezetek támogatása.

0

Ma érkeznek a Sun UltraSPARC T2-re épülő szerverek

2007. október 9. 15:04

Ma érkeznek a Sun Microsystems augusztus elején bejelentett UltraSPARC T2 processzorára épülő szerverek, rögtön hármat is bemutat majd a cég: a T5120 és T5220 rackszervereket, valamint a T6320 blade-et.

0

Sikeresen állítja át Vistára a Windows-felhasználókat a Microsoft

2007. október 8. 13:22

[Net Applications/HWSW] A Vista megjelenésére a szabad szoftveres közösségben jópáran a Linux nagy lehetőségeként tekintettek azt várva, hogy a Microsoft új operációs rendszerével elégedetlen Windows-felhasználókat megszerezzék maguknak. A Net Applications webes statisztikán alapuló legfrisebb számai alapján ugyanakkor úgy tűnik, a Vista sikerrel konvertálja a Windows-felhasználókat -- ha van is nyertese az átállásnak, az nem a Linux, hanem a MacOS X.