vállalati it archívum - 2007 szeptember

2007
szeptember

0

Jövő nyárig velünk marad a Windows XP

2007. szeptember 28. 10:24

A Vista megjelenése és a Microsoft által kommunikált elsöprő sikere ellenére a tervezettnél tovább marad velünk a Windows XP. Az előző generációs asztali operációs rendszernek elvileg 2008. január 31-én ki kellene kerülnie a nagy PC-gyártók kínálatából, azonban a cégek elérték, hogy jövő júniusig forgalmazhassanak Windows XP-vel előtelepített konfigurációkat. A boltokban is kapható lesz még egy ideig a dobozos és OEM Windows XP, a fejlődő piacokra szánt Starter Edition pedig 2010 júniusáig elérhető marad annak ellenére, hogy a Vistából is van ilyen változat.

0

Drágábban olcsóbbak a Dell linuxos noteszgépei Európában

2007. szeptember 24. 13:16

[Clubic] A világ második legnagyobb PC-gyártója, a Dell májusban dobta piacra Ubuntu Linuxszal előtelepített konfigurációit, amelyeket már nem csak az Egyesült Államokban, hanem néhány hete Európa egyes országaiban is meg lehet vásárolni. Néhány szemfüles francia internetezőnek azonban feltűnt, hogy valami nincs teljesen rendben a linuxos kínálattal.

0

Csalódást keltő teljesítményük miatt nem kaphatók a hibrid merevlemezek

2007. szeptember 21. 11:04

[Clubic] Egyelőre a Samsung az egyetlen gyártó, mely szállítja hibrid, azaz flashmemóriát is tartalmazó merevlemezeit a gyártók számára, a többi piaci szereplő azonban nem véletlenül vár a technológia kereskedelmi bevezetésével. A Hitachi kutatási részlegének vezetője, Richard New szerint a jelenlegi, kisméretű flashmmemóriával szerelt hibrid merevlemezek teljesítménye csalódást keltő.

0

Üzleti intelligencia Microsoft-módra: megjelent az Office PerformancePoint Server 2007

2007. szeptember 20. 14:18

A Microsoft megkezdte az Office PerformancePoint Server 2007 forgalmazását, ez a vállalat régóta várt belépője az üzletiintelligencia-szoftverek (business intelligence, BI) egyre növekedő piacára. Ez az utolsó komponense az Office 2007 csomagnak és éppen a kitűzött határidőre készült el, a Microsoft a nyár végére ígérte a premiert.

0

November 12-én érkeznek a 45 nanométeres Intel processzorok

2007. szeptember 19. 13:40

Az Intel november 12-én mutatja be hivatalosan a 45 nanométeres csíkszélességgel gyártott új processzorait. A vállalat ígérete szerint az év végéig összesen 15 (más források szerint 20) különféle modellt dob piacra szerverek és csúcsteljesítményű asztali gépek számára, a jövő év első negyedévében pedig további 20 modellel bővíti a palettát.

0

Új központi switchet jelentett be a HP

2007. szeptember 14. 10:43

Bejelentette új központi switchét a HP, amellyel a Cisco hasonló kategóriás eszközeinek kíván versenytársat állítani. A ProCurve 8212zl a már korábban bemutatott 3500-as és 5400-as sorozat alapjaira épül, azonban azoknál nagyobb, több, jobb.

0

AMD Barcelona: fejlett energiatakarékossági technikák és marketing

2007. szeptember 13. 12:59

Mint arról beszámoltunk, az AMD hétfőn mutatta be hivatalosan is következő generációs processzorát, a Barcelonát, mely esménynek Európában stílusosan a Barcelona városát választotta. Dirk Meyer, a vállalat operatív vezérigazgatója elmondta, a Barcelona fejlesztéseinek egyik fókusza az energiahatékonyság volt, aminek érdekében számos technikát bevetettek. Ezen túlmenően a vállalat marketing okokból új jelölési rendszer is bevezetett az egyes energiaosztályok számára, melyek jobban festenek az Intel TDP értékei mellett.

0

Hatalmas siker az Office 2007

2007. szeptember 13. 12:08

A Windows Vista piaci sikerével vagy kudarcával kapcsolatban megoszlanak a vélemények, azonban az Office 2007 vitán felül meghódította a vásárlók szívét -- állítja az NPD Group piackutató cég. Az új irodai szoftvercsomag windowsos változatából nagyjából kétszer annyi fogy mint az Office 2003-ból a maga idejében. Akárhogy is csűrjük-csavarjuk [...], az Office 2007 sokkal jobban fogy mint az Office 2003 -- mondta Chris Swenson, az NPD elemzője.

0

Apró, energiatakarékos vállalati asztali PC-t mutatott be a Lenovo

2007. szeptember 13. 10:53

A Lenovo most bemutatott, Blue Sky fantázianevű gépe a legkisebb, legcsendesebb és leginkább energiahatékony vállalati asztali PC a kínálatában. A masinához opcionális kiegészítőként napelem is rendelhető, amivel a tápellátása is megoldható.

0

Papírvékony virtualizációs köztesréteg a VMware-től

2007. szeptember 11. 09:24

A VMware bejelentette legújabb virtualizációs köztesrétegét, az ESX Server 3i-t, amely szerverek előre telepített komponenseként lesz elérhető többek között a Dell, a HP és az IBM kínálatában, de később más cégeknél is felbukkanhat. A beágyazott szoftver célja a virtualizációs megoldások telepítésének egyszerűsítése: mivel az ESX Server 3i már előre fel van telepítve a szerverre, a felhasználóknak nincs más dolga, mint használatba venni a gépet: az admin-jelszó és az IP-cím beállítása után már birtokba is vehető a virtualizált környezet.

0

A 802.11n szabványtervezetet is támogatja a Cisco legújabb Wi-Fi hozzáférési pontja

2007. szeptember 10. 15:50

[Techworld] Miközben májusban még úgy nyilatkozott az egyik legnagyobb hálózati berendezésgyártó Cisco, hogy a következő generációs vezeték nélküli szabványtervezet (802.11n) előzetes változata még nem áll készen üzleti alkalmazásra, a vállalat most belép azon gyártók sorába, melyek ennek a specifikációnak is megfelelő termékeket is kínálnak ügyfeleiknek.

0

A Capgemini is támogatja a Google Apps vállalati használatát

2007. szeptember 10. 12:29

Otthoni felhasználók és oktatási intézmények után idén tavasz óta vállalatok számára is elérhető a Google Apps, amelyhez mostantól nem kisebb cég, mint a francia Capgemini nyújt majd támogatást, mind a bevezetésben, mind pedig az üzemeltetésben.

0

A japán DTS is saját memóriával gyorsítja a merevlemezeit

2007. szeptember 4. 13:03

[Ars] Miközben a kizárólag flashmemóriából épített merevlemezek, az úgynevezett Solid State Drive-ok (SSD) árának drasztikus csökkenésére, egyben kapacitásuknak emelkedésére várunk, egyes vállalatok továbbra is keresik a módját, miképpen tehetik hagyományos merevlemezeinket gyorsabbá. A nagyobb méretű átmeneti tároló, cache használata evidensnek tűnik.

0

Továbbfejlesztette az Ambilightot a Philips, itt az Aurea

2007. szeptember 3. 14:23

[VS] A berlini IFA 2007 szórakoztatóelektronikai kiállításon és vásáron mutatta be a Philips legújabb LCD-televízióit, köztük a továbbfejlesztett Ambilighttal, azaz háttérvilágítással ellátott modelleket, melyeket az Aurea fantázianévvel illetnek. A név igen találó, hiszen a színes fények valódi auraként ölelik körül a készülékeket, illetve magát a képet.

0

Három kép megjelenítésére alkalmas egyidőben az LG.Philips nagyméretű LCD-je

2007. szeptember 3. 11:02

[TechOn] A Sharp prototípusának tavalyi bemutatását követően az LG.Philips LCD is jelentkezett egy speciális LCD-panellel, mely egyszerre, egyidőben akár három különböző képet is megjeleníthet, melyek mindegyike teljes pompájában látható különböző nézőszögekből. Az LG.Philips panelje méretével okozhat meglepetést.

0

Újabb 3 gigabájttal gazdálkodhatnak a T-Mobile mobilinternetes előfizetői

2007. szeptember 2. 17:49

További 3 gigabájtnyi adattal gazdálkodhatnak havonta a legnagyobb hazai mobilszolgáltató mobilinternetre előfizető ügyfelei: szeptember 1-től a 2 és 5 gigabájtos csomagokhoz további 3 gigabájtnyi havi adatforgalmat biztosít az év végéig a T-Mobile. Az új előfizetést vásárlóknak a 3 gigabájt többletforgalom tovább, a hűségnyilatkozat teljes idejére jár.