:

Szerző: Ady Krisztián

2007. április 17. 13:41

Vezeték nélküli USB-elosztót dob piacra a Belkin

A Reghardware információi szerint nyáron jelenik meg a Belkin vezeték nélküli USB hubja, -elosztója, mely egyszerűbbé teszi a közösen használt USB-s perifériák, mint például háttértárak és nyomtatók otthoni, vagy kisebb irodai megosztását. Az eszköz a jelenleg elérhető leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolódást, a 802.11n előzetes változatát használja majd a számítógép és a perifériák közötti adatátvitelhez.

[HWSW] A Reghardware információi szerint nyáron jelenik meg a Belkin vezeték nélküli USB hubja, -elosztója, mely egyszerűbbé teszi a közösen használt USB-s perifériák, mint például háttértárak és nyomtatók otthoni, vagy kisebb irodai megosztását. Az eszköz a jelenleg elérhető leggyorsabb vezeték nélküli kapcsolódást, a 802.11n előzetes változatát használja majd a számítógép és a perifériák közötti adatátvitelhez.

A vállalat készülékén egy mini Linux operációs rendszer fut majd, mely teljesen transzparens működést biztosít majd a Belkin szerint, a hubhoz csatlakoztatott eszközök pontosan ugyanúgy jelennek majd meg -- állításuk szerint -- a számítógépen, mintha fizikailag a gépünk USB-portjához csatlakoztattuk volna. A nyomtatószervert egyszerűen kidobhatjuk az irodából vagy otthonról, a Belkin terméke ezt is teljesen helyettesíti, hálózati nyomtatót varázsolva legegyszerűbb készülékünkből is.

Belkin 802.11n wireless HUB
Fotó: Clubic.com

A nyár folyamán megjelentő USB elosztó már remélhetőleg kompatibilis lesz a 802.11n előzetes specifikáció legutóbb jóváhagyott változatával. A nyomtatók mellett szkennert, külső merevlemezeket, vagy más USB-s perifériákat, mint például külső DVD-írót is csatlakoztathatunk majd hozzá. Az adatátvitel sebességét egyedül a Wi-Fi-kapcsolat minősége, sebessége korlátozza majd le. A készülékért 130 dollárt kér majd el a Belkin.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.