vállalati it archívum - 2007 november

2007
november

0

Seregnyi HPC-kategóriás újdonság a Suntól

2007. november 30. 13:50

A renói Supercomputing 07 (SC07) konferencián a Sun Microsystems egy egész sor újdonságot jelentett be a műszaki és tudományos számítástechnika (HPC) területén, köztük egy új blade rendszert, egy óriási InfiniBand switchet, valamint egy tárolórendszert. A cég emellett egy új munkaállomással is jelentkezett.

0

Megérkezett a legújabb valós idejű SUSE Linux

2007. november 29. 13:54

[HUP/HWSW] Szállítja valósedejű vállalati Linuxát a Novell -- jelentette be a cég a Las Vegas-i Gartner Data Center konferencián. A SUSE Linux Enterprise Real Time 10 az olyan üzleti kritikus alkalmazások alapjaként ajánlott, amelyek nagy teljesítményt igényelnek és a futásuk szigorú határidőkhöz kötött, ezért az operációs rendszertől elvárt, hogy az eseményekre milyen hamar kell reagálnia -- tipikusan ilyenek a pénzügyi rendszerek, vagy az olyan feladatok mint a számítógépes szimuláció, vagy az ipari folyamatirányítás.

0

A kisebb cégek jobban bíznak a Linuxban

2007. november 26. 10:37

Egyre jobban terjed a Linux az asztali PC-ken, de minél nagyobb egy vállalat vagy szervezet, annál kevésbé preferálja a szabad operációs rendszert -- derül ki a Linux Foundation által októberben elindított webes felmérésből, amelyet máris közel 20 ezer felhasználó töltött ki.

0

A szerver hűvösen tálalva a legjobb

2007. november 22. 16:21

Ha a fizikai IT-infrastruktúra, azon belül is a szerverek kerülnek szóba, ma már nem lehet megkerülni az energiahatékonyság kérdését. Az elburjánzó gépparkok jelentette fogyasztás az egyre emelkedő energiaárakkal karöltve fokozatosan nagyobb költséget képeznek, miközben egy zsúfolt gépteremben a hűtés megoldása is növekvő problémát okozhat. Az energiafelvétel kérdése ráadásul kihatással van a berendezések legalapvetőbb jellemzőjére is: a megbízhatóságra. A Fujitsu Siemens Computers szerint szervereik nemcsak kimagasló minőségűek, de állításuk szerint kevesebbet is fogyasztanak a riválisok gépeinél.

0

Nem várható jelentős sebességnövekedés a Vista első szervizcsomagjától

2007. november 20. 12:31

[Techworld] A teljesítménymérő scripteket fejlesztő Devil Mountain Software technológiai igazgatója, Craig Barth szerint csalódhatnak azok, akik jelentős változást várnak a Windows Vista operációs rendszer sebességében az első szervizcsomag feltelepítését követően. Az SP1 előzetes változatával rendelkező, illetve az eredeti kiadású Windows Vista között gyakorlatilag nincs teljesítménykülönbség a legfrissebb tesztek szerint.

0

A Dellel is megegyezett a Sun a Solaris támogatásáról

2007. november 15. 13:52

Forgalmazni fogja a Solaris operációs rendszert a Dell, jelentette be tegnap a vállalat a Sun Microsystemsszel karöltve. A Dell ezzel a második vezető szerverszállító az IBM mögött, mely megállapodást kötött a Sunnal a Solaris viszonteladásáról. Az egyezség mindkét fél számára hasznot hajthat, hiszen a Dell immár solarisos alkalmazásokat futtató ügyfeleket is képes lesz kiszolgálni, ahogyan a Sun nemcsak a Solarisszal kapcsolatos üzletét bővítheti, hanem feltérképezheti, és elérheti a Dell hatalmas ügyfélbázisát is.

0

Több mint százezer processzor a világ legerősebb szuperszámítógépében

2007. november 14. 14:58

Továbbra is az IBM dominálja a szuperszámítógépek világát, ahogyan az Intel-processzorok fölénye is növekedett, ugyanakkor a legerősebb tízben öt hely megváltozott -- derül ki a legfrisebb TOP500 listából. A trendeknek megfelelően tovább emelkedett a belépési küszöb, valamint a listán szereplő gépek összeteljesítménye is.

0

Palmos szoftverek is futtathatók a Nokia internetterminálján

2007. november 13. 11:34

Az ACCESS szoftverfejlesztő cég jól időzített: alig néhány hete, hogy a Nokia bejelentette N800 internet-termináljának frissített változatát. A billentyűzettel is felszerelt N810-en mostantól a Palm Tungsten tenyérgépeken megismert Palm OS Garnet operációs rendszerre írt programokat is futtathatjuk a fejlesztőcég bétás szoftverének segítségével.

0

Hyper-V néven érkezik a Microsoft virtualizációs köztesrétege

2007. november 13. 11:16

[HWSW, helyszíni tudósítás] Hyper-V néven érkezik piacra a Microsoft új virtualizációs köztesrétege, amelyet korábban Viridian, később Windows Server Virtualization néven ismerhettünk -- hangzott el tegnap a barcelonai IT Forum nyitóelőadásában, amelyet Bob Kelly, a szervertermékek marketing-vezetője tartott. A Microsoft rendkívül olcsón adja a hypervisort, a technológiát tartalmazó Windows Server 2008 változatok mindössze 28 dollárral lesznek drágábbak a Hyper-V-t nélkülöző verzióknál.

0

Szabványos hardvermonitorozási interfészt tervezett az NVIDIA

2007. november 7. 11:56

Az NVIDIA bevonná a számítógépen belüli adatáramlás vérkeringésébe azokat az eszközöket is, amelyekről eddig szinte semmit sem tudtunk. Az Enthusiast System Architecture (ESA) kezdeményezés célja kiterjeszteni a monitorozási, felügyeleti funkciókat olyan komponensekre, mint például a tépegység, a számítógépház, vagy akár a vízhűtés.

0

Már novemberben megérkezik a Microsoft Visual Studio 2008

2007. november 6. 13:36

A barcelonai TechEd Developers 2007 konferencián Soma Somasegar fejlesztőeszközökért felelős alelnök bejelentette, hogy a Microsoft Visual Studio 2008 még novemberben megjelenik a .Net Framework 3.5 társaságában. A hivatalos bejelentés időpontja azonban nem változott, 2008. február 27-én kerül rá sor Los Angelesben. Az MSDN-előfizetők a megjelenés napjától kezdve elérhetik a szoftvereket.

0

Megérkezett a legújabb Intel Itanium

2007. november 5. 10:42

A múlt héten megérkezett az Intel sokat vitatott Itanium processzorcsaládjának legújabb inkarnációja, a Montvale kódnevű chip. A Montvale valójában nem más, mint a Montecito kipofozott változata, azonban a pofozás jelen esetben inkább csak apró taslikat jelent, ugyanis a Montecitóhoz képest a Montvale nem szolgál látványos újdonságokkal.