Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 5. 16:27

Német kézben a WebMethods

Német kézbe került a WebMethods, a vállalatot 546 millió dollárért vásárolja fel a Software AG. A cél egyértelmű: minél nagyobb részesedés megszerzése a SOA-megoldások és az üzletifolyamat-kezelési (business process management) piacon. Az egyesült vállalat várakozásai szerint nagyobb eséllyel indul a pénzügyi cégek, iparvállalatok és a kormányzatok megrendeléseiért.

[HWSW] Német kézbe került a WebMethods, a vállalatot 546 millió dollárért vásárolja fel a Software AG. A cél egyértelmű: minél nagyobb részesedés megszerzése a SOA-megoldások és az üzletifolyamat-kezelési (business process management) piacon. Az egyesült vállalat várakozásai szerint nagyobb eséllyel indul a pénzügyi cégek, iparvállalatok és a kormányzatok megrendeléseiért.

A Software AG 9,15 dollárt ad a WebMethods részvényeiért, ez 20 százalékkal magasabb a papírok tegnapi záróáránál. A Software AG igazgatótanácsa jóváhagyta az ügyletet, mint ahogy a WebMethods vezetősége is. A két vállalatnak világszerte összesen mintegy 4 ezer ügyfele és 100 partnere van, a Software AG elsősorban Európában, míg a WebMethods az Egyesült Államokban rendelkezik kiterjedt partner- és ügyfélhálózattal.

A Software AG célja, hogy 2011-re elérje az 1 milliárd eurós forgalmat, amely több mint kétszerese a tavalyinak. A várakozások szerint a WebMethods felvásárlása még a második negyedévben lezárul és a következő évtől a cég jelentős bevétel-növekedéssel számolhat, mivel az ügyfelek között lényegében nincs átfedés, ugyanakkor a szervezeti és költségszinergiák azonnal jelentkeznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról