:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. április 25. 14:07

Júniustól kétóránként újraindulnak a Windows Vista előzetes változatai

Hamarosan leját a Vista előzetes változatainak időkorlátja, júniustól a Beta, RC1, RC2 felhasználói a szokásosnál sűrűbben láthatják a bootképernyőt, az operációs rendszerek ugyanis kétóránként újraindítják magukat. A felhasználóknak tehát még több mint egy hónapjuk van arra hogy megvásárolják a Vistát vagy visszatérjenek korábbi operációs rendszerükhöz.

[HWSW] Hamarosan leját a Vista előzetes változatainak időkorlátja, júniustól a Beta, RC1, RC2 felhasználói a szokásosnál sűrűbben láthatják a bootképernyőt, az operációs rendszerek ugyanis kétóránként újraindítják magukat. A felhasználóknak tehát még több mint egy hónapjuk van arra hogy megvásárolják a Vistát vagy visszatérjenek korábbi operációs rendszerükhöz.

Az egyetlen lehetőség a frissítésre a beállítások, programok megtartása mellett a Vista Ultimate upgrade változatának megvásárlása, ezzel frissíthető a Vista Ultimate RC1. Ha valaki más változatot szeretne a Vistából, vagy másmilyen előzetes verziót használ (Beta, RC2), a frissítéshez teljes rendszertelepítést kell végrehajtania, vagyis elveszítheti beállításait. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, amely szerint a Beta, RC1 és RC2 változatok egyaránt frissíthetők az Ultimate dobozos, teljes verziójával, a Microsoft oldalán látható, a frissítési lehetőségeket taglaló leírás azonban ezt cáfolja.

Örömhír ugyanakkor, hogy az előzetes verziót használóknak nem kell megvenniük a kívánt Vista-változat teljes verzióját, elég az olcsóbb upgrade verzió, azzal már frissíthetik a rendszerüket. Magyarországon a Vista Home Basic Upgrade ára 23 ezer forint, a Home Premiumra 35 ezerért, Businessre 44 ezerét, Ultimate-re 57 ezerért frissíthetnek a bétaváltozatok felhasználói. Rosszul azok járnak, akik Windows XP-ről vagy más változatról frissítettek Vistára és szeretnének visszatérni a régi operációs rendszerükhöz, de nem rendelkeznek a telepítőlemezzel, nekik ugyanis újra meg kell venniük az operációs rendszert -- írja az amerikai Computerworld, bár ennél némileg egyszerűbbnek tűnik egy telepítőlemez kölcsönkérése.

A Microsoft idejében figyelmeztette a Vista előzetes változatainak felhasználóit, ugyanis mikor letölthetővé tette a Beta, RC1 és RC2 változatokat, tájékoztatta a látogatókat arról, hogy a végleges verzió használatához szükség lehet teljes rendszertelepítésre, illetve hogy nem biztos, hogy az előző operációs rendszerükre rendszertelepítés nélkül vissza tudnak térni. Június 1-ét követően a Vista Beta, RC1 és RC2 változatok csak 2 órát működnek egyhuzamban, utána újraindulnak, később pedig elképzelhető hogy teljesen megszűnnek működni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 17:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.