vállalati it archívum - 2007 december

2007
december

0

A szabad szoftveres közösségre is számít az FCoE driver fejlesztésében az Intel

2007. december 20. 14:43

Az Intel nemrég közzétett egy linuxos kódot, melynek célja a számítógépes helyi és tárolóhálózatok konszolidációját célzó Fibre Channel over Ethernet (FCoE) megoldást megvalósító szoftverek fejlesztésének felgyorsítása. Az FCoE egy jelenleg is kidolgozás alatt álló protokoll, mely lehetővé teszi, hogy Fibre Channel eszközök Ethernet hálózaton keresztül kommunikáljanak, így egyesíthető a két különböző infrastruktúra, segítve egyúttal a szerverkonszolidációt.

0

AMD: terméktervek, kilátások a szerverpiacon

2007. december 19. 13:52

Az AMD múlt hét csütörtökön tartott elemzői konferenciáján beszélt az idei évről, és a 2008-as kilátásokról. A vállalat rengeteg újdonsággal készül jövőre, melyektől nyereséges működést és további térnyerést remél, ugyanakkor a Barcelona körüli problémák hatására számos kedvezőtlen változás történt a terméktervekben, ami elsősorban az Opteron-vonalat érinti hátrányosan. A prezentáltak alapján áldozatul esett a rendszerarchitektúra fejlesztése, valamint a nyilvános terméktervek mögé tolódott ki a következő generációs mikroarchitektúra bemutatása is.

0

Az Opera szerint a Microsoft illegálisan építette be a Windowsba az Internet Explorert

2007. december 14. 12:18

Trösztellenes keresetet nyújtott be a Microsoft ellen a norvég Opera Software, amely azt állítja, a redmondi cég illegálisan kapcsolta a böngészőjét az operációs rendszerhez, ezáltal akadályozza a fogyasztókat a szabad választásban. Az Opera keresetében azt kéri a bíróságtól, kötelezze a Microsoftot az Internet Explorer eltávolítására a Windowsból, valamint hogy tegye maradéktalanul kompatibilissé a böngészőt az elterjedt webes szabványokkal (pl. CSS, XHTML, DOM).

0

Gyökeresen új architektúra az Intel ultramobil processzora

2007. december 10. 16:49

Az Intel az idei őszi Intel Developer Forumon (IDF) beszélt először nagyobb nyilvánosság előtt új fejlesztési irányáról, mely az ultramobil és ultraolcsó eszközöket célozza meg. Anand Chandrasekher, az ultramobil csoportért felelős alelnök akkor azt állította, hogy jövőre már megszületik az erőfeszítések első igazi gyümölcse, a Menlow platform, mely alapjaitól fogva új designt képvisel. A közelgő ISSCC chiptervező konferencia nemrég nyilvánossgágra került előzetese alapján valóban így van, és az új platform egy új ágat képvisel.

0

Magyarországon is elrajtolt a Novell Open Enterprise Server 2

2007. december 4. 13:37

A Novell bejelentette az Open Enterprise Server 2 hazai elérhetőségét. A termék a SUSE Linux és a Novell NetWare jellemzőit hivatott ötvözni, a szoftver valójában egy SUSE Linux Enterprise Server 10 SP1-re épül, amelyen a NetWare-szolgáltatások is igénybe vehetőek.

0

A Sun laborjában már működnek a Rock processzorra épülő szerverek

2007. december 3. 11:10

A Sun Microsystems laborjaiban már működnek az első Rock processzoros szerverek, a legkisebbtől a legnagyobbig minden konfiguráció üzemel -- értesült lapunk a tűzhöz közeli forrásokból. A Sun terveiben hátom Rock-alapú szerver szerepel, a legkisebb nagyjából fél rackszekrényt foglal el, a két másikhoz azonban már egy teljes állvány kell. A vállalat legújabb generációs csúcskategóriás processzora a hivatalos tervek szerint 2008-ban debütál, azonban mivel egy merőben új architektúrára épülő, rendkívül bonyolult lapkáról van szó, nem zárható ki némi késés.