Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 8. 08:56

Továbbra is dinamikusan nő az interneten bankolók száma

2006. június 30-án az internetes folyószámla-szolgáltatásokkal rendelkező hitelintézetek 950 ezer internetbanki szolgáltatásokra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek, ami 58 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban -- derül ki a GKI Gazdaságkutató, a T-Mobile és a Sun Microsystems közös felméréséből. Az internetbanki szolgáltatásokra szerződött vállalkozások száma ugyanebben az időpontban 143 ezer volt, ami éves szinten 48 százalékos növekedést jelent.

[HWSW] 2006. június 30-án az internetes folyószámla-szolgáltatásokkal rendelkező hitelintézetek 950 ezer internetbanki szolgáltatásokra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek, ami 58 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban -- derül ki a GKI Gazdaságkutató, a T-Mobile és a Sun Microsystems közös felméréséből. Az internetbanki szolgáltatásokra szerződött vállalkozások száma ugyanebben az időpontban 143 ezer volt, ami éves szinten 48 százalékos növekedést jelent.

2006 végére várhatóan 1,12 millió főre nő a lakossági és 167 ezerre a vállalati ügyfelek száma. A bankok várakozásai alapján az internetes bankszolgáltatások közül továbbra is az internetes átutalások aránya növekszik majd a legnagyobb mértékben mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek között. A második, illetve harmadik helyre a vállalati ügyfélkör esetében a tranzakciók ellenőrzése és a számlainformációk interneten keresztül történő lekérdezése került.

A lakossági ügyfelek esetében a pénzintézetek várakozása alapján a második, illetve harmadik helyre a befektetési jegyek, illetve állampapírok online vétele és eladása került. E két tranzakciótípus esetében a bankok várakozásai folyamatosan javultak az elmúlt negyedévekben, így nem meglepő, hogy a következő egy évben véleményük szerint dinamikus fejlődés várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról