Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 8. 16:23

Erősebbek lettek az Apple MacBookok

A MacBook Pro mobil munkaállomás után az otthoni felhasználóknak szánt MacBook noteszgépbe is megérkeztek az Intel Core 2 Duo processzorai. A kínálatban továbbra is 1,83 és 2 GHz-es lapkákkal szerelt fehér és fekete konfigurációk szerepelnek.

[HWSW] A MacBook Pro mobil munkaállomás után az otthoni felhasználóknak szánt MacBook noteszgépbe is megérkeztek az Intel Core 2 Duo processzorai. A kínálatban továbbra is 1,83 és 2 GHz-es lapkákkal szerelt fehér és fekete konfigurációk szerepelnek.

A processzoron kívül semmi sem változott a MacBook háza táján, a gépek továbbra is 13,3 hüvelykes, 1280x800 pixel felbontású a szélesvásznú kijelző, van beépített iSight kamera, valamint jár a számítógépekhez a Front Row szoftver és a hozzá tartozó távirányító. Szériafelszereltség a vezeték nélküli hálózati vezérlő, a mágneses tápkábel-csatlakozó, a lítium-polimer akkumulátor és a Bluetooth. Az árak is maradtak a régiek, a legolcsóbb MacBook 1099 dollárba kerül, a fekete csúcsmodellért pedig 1499 dollárt kell fizetni.

Jobban megnézve a specifikációkat kiderül, hogy a drágább változatok felszereltsége javult, 512 megabájt helyett már 1 gigabájt memória, 60 helyett 80 gigabájtos merevlemez jár már alapáron, a legerősebb gépbe pedig 120 gigabájtos meghajtót szereltek. Az Apple állítása szerint a Core 2 Duo processzoros MacBook gépek a Core Duóval szerelt elődeikhez képest 25 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújtanak és az ünnepi szezon legkeresettebb ajándékai lehetnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról