Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 6. 15:37

Az NVIDIA kezében a PortalPlayer

Az NVIDIA 357 millió dollárért felvásárolja a PortalPlayert, amely mobil médialejátszókba szánt chipeket és szoftvereket fejleszt, a vállalat termékei elsősorban az Apple iPodból lehetnek ismerősek a nagyközönség számára, de a PortalPlayer ügyfele többek között a Bang & Olufsen, a Philips, a Samsung és a Thomson is. A PortalPlayer komplett médialejátszó-platformot kínál egyetlen chipben, amely tartalmazza a grafikus magot, az alkalmazásprocesszort, valamint a hálózati- és hangvezérlőt is.

HIRDETÉS

[HWSW] Az NVIDIA 357 millió dollárért felvásárolja a PortalPlayert, amely mobil médialejátszókba szánt chipeket és szoftvereket fejleszt, a vállalat termékei elsősorban az Apple iPodból lehetnek ismerősek a nagyközönség számára, de a PortalPlayer ügyfele többek között a Bang & Olufsen, a Philips, a Samsung és a Thomson is. A PortalPlayer komplett médialejátszó-platformot kínál egyetlen chipben, amely tartalmazza a grafikus magot, az alkalmazásprocesszort, valamint a hálózati- és hangvezérlőt is.

A PortalPlayer megoldásai a noteszgépek kapcsán is előtérbe kerülhetnek, a vállalat ugyanis komplett kijelzőmodult is kínál az olyan notebookokhoz, amelyek külső ("SideShow") kijelzővel is rendelkeznek. Ezt a megoldást a Windows Vista már támogatja és lehetővé teszik a gépen tárolt információk -- például e-mailek, naptárbejegyzések -- elérését anélkül, hogy az operációs rendszert el kellene indítani és a számítógépet szét kellene nyitni.

"A modern mobil eszközök valójában kicsi de erős multimédiás számítógépek. Architektúrájuk szíve bonyolult, mikroprocesszort, logikai, hálózati és multimédás funkciókat integráló alkalmazásprocesszor" -- mondta Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója. Huang szerint a felvásárlás révén a cégek házasítják az NVIDIA videochipjeit és a PortalPlayer integrált megoldásait, amelynek révén még erőteljesebb grafikus képességekkel felruházott mobil eszközök, például telefonok, médialejátszók és tenyérgépek születhetnek. "A célünk a következő digitális forradalom élére állni, amikor a mobil eszköz lesz az igazán személyi számítógép."

Az ügylettől az NVIDIA egyik leggyorsabban fejlődő részlegének, a mobil grafikus üzletágának további fellendülését várja. Az NVIDIA már több jelentős mobiltelefon-gyártóval kötött megállapodást, többek között egyes Motorola, Samsung, Sony Ericsson és Kyocera készülékbe szállít grafikus lapkákat. A felvásárlást már mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta, a hatóságok hozzájárulása, illetve a szokásos kondíciók teljesülés esetén az ügylet a jövő év elején zárulhat le.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.