:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 13. 11:21

A Motorola kezében a Good Technology

A Motorola felvásárolja a vállalati mobil szoftvereket és megoldásokat fejlesztő, magánkézben levő Good Technologyt, a 2007-ben lezáródó akvizíció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. A Good Technolgy története során több mint 200 millió dollár kockázati tőkét nyelt el, így a tranzakció értéke biztosan többszázmillió dollárra rúg.

[HWSW] A Motorola felvásárolja a vállalati mobil szoftvereket és megoldásokat fejlesztő, magánkézben levő Good Technologyt, a 2007-ben lezáródó akvizíció pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. A Good Technolgy története során több mint 200 millió dollár kockázati tőkét nyelt el, így a tranzakció értéke biztosan többszázmillió dollárra rúg.

A Good Technology két legismertebb terméke a Good Mobile Messaging és a Good Mobile Intranet, amelyek segítségével a Blackberryhez hasonló mobil e-mail megoldást hozhatnak létre a vállalatok, dolgozóik telefonjain azonnal elérhetővé téve a bejövő leveleket, illetve akár a hozzájuk csatolt fájlokat is. Világszerte mintegy 12 ezer vállalat használja ezt a megoldást.


Motorola Q

A 2000-ben alapított Good Technology kezdetben saját mobil eszközt kínált vállalatok számára, azonban a RIM Blackberryk kiszorították a piacról, azót a cég szoftverfejlesztőként tevékenykedik tovább. A Good technológiáját használja többek között a Motorola Q okostelefon, amely nem titkoltan a Blackberryk piaci ellenfele kíván lenni, illetve a Palm Treo okostelefonokban is ez gondoskodik az e-mailek szinkronizációjáról. A Good Technology a felvásárlás lezárása után a Motorola mobiltelefonos részlegébe olvasztva működik majd tovább.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 05:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.