Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 29. 08:42

Már Windows Vistán is fut a Norton Antivirus és a Norton Internet Security

A Symantec elérhetővé tette a Norton Internet Security 2007 és a Norton AntiVirus 2007 biztonsági szoftvereinek Windows Vistán is futó változatainak előzetesét, amelyeket bárki letölthet a cég honlapjáról . A végleges változatok a Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor, vagyis 2007. január 30-án lesznek elérhetők, ekkor a Norton Internet Security 2007 és Norton AntiVirus 2007 felhasználói ingyenesen frissíthetnek majd a Vistát támogató változatokra.

[HWSW] A Symantec elérhetővé tette a Norton Internet Security 2007 és a Norton AntiVirus 2007 biztonsági szoftvereinek Windows Vistán is futó változatainak előzetesét, amelyeket bárki letölthet a cég honlapjáról. A végleges változatok a Microsoft új operációs rendszerének megjelenésekor, vagyis 2007. január 30-án lesznek elérhetők, ekkor a Norton Internet Security 2007 és Norton AntiVirus 2007 felhasználói ingyenesen frissíthetnek majd a Vistát támogató változatokra.

A szeptemberben bemutatott Norton Antivirus 2007 a gyártó szerint megnyugtatóan véd az olyan új típusú fenyegetések ellen, mint amilyenek a rootkitek és a kémprogramok. A rootkitek ellen védő komponenst a Veritas felvásárlásával megszerzett technológiából fejlesztette tovább a Symantec. Mivel manapság az új vírusok, kártevők többnyire valamelyik már meglevő verzió "továbbfejlesztésével", átalakításával jönnek létre, a biztonsági termékek készítőinek nagy figyelmet kell szentelniük az ellenük való védekezésre: a Norton Antivirus 2007 képes egész víruscsaládokat kiszűrni anélkül, hogy minden egyes változathoz frissíteni kellene az adatbázisát -- derül ki a Symantec közleményéből.

A Norton Internet Security 2007 a Norton Antivirus 2007 mellett számos olyan komponenst tartalmaz, amelyek a különféle internetes támadások ellen védenek. A NIS 2007 többek között magában foglal feketelista-alapú és heurisztikus phishing-szűrőt, a Windows és más alkalmazások biztonsági réseit "elfedő" behatolásvédelmet, valamint egy tűzfalat. Utóbbi a vállalat szerint a kezdők számára is egyszerűen beállítható, de a profik számára is elegendő lehetőséget nyújt a finomhangoláshoz.

A Symantec belső tesztjei szerint mind az AntiVirus 2007, mind az Internet Security 2007 teljesítménye jelentősen megnőtt, gyorsabb lett a szoftverek indulása, a víruskeresés, a frissítések letöltése, valamint a felhasználói felület megjelenítése, emellett csökkent az erőforrás-igény, például a memóriahasználat és a processzor-terhelés. A Norton Internet Security 2007 futáskor mindössze 10-15 megabájt memóriát foglal le, ami kétszer-háromszor kevesebb a versenytárs megoldások memóriaigényénél -- állítja a Symantec.

a címlapról