Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 6. 11:42

Mobiltelefonokra is kiterjeszti egységes kommunikációs architektúráját a Cisco

A Cisco Systems bejelentette, hogy mintegy 31 millió dollár készpénzért felvásárolja a magántulajdonban lévő Orative vállalatot. Az Orative egyik alkalmazása révén a Cisco a mobil készülékek, így mobiltelefonok és okostelefonok piacára is kiterjesztheti egységes kommunikációs portfólióját.

[HWSW] A Cisco Systems bejelentette, hogy mintegy 31 millió dollár készpénzért felvásárolja a magántulajdonban lévő Orative vállalatot. Az Orative egyik alkalmazása révén a Cisco a mobil készülékek, így mobiltelefonok és okostelefonok piacára is kiterjesztheti egységes kommunikációs portfólióját.

A Cisco 2006 márciusában jelentette be egységes kommunikációs rendszerének (Unified Communications) megjelenését, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy informatikai és telekommunikációs infrastruktúrájuk egyesítésével egységes kommunikációs platformot hozzanak létre. Az Orative olyan mobil szoftvermegoldásokat fejleszt, amelyek a Cisco egységes kommunikációs rendszerének funkcióit a céges mobiltelefonokon is elérhetővé teszik.

A kaliforniai San Joséban működő, 33 dolgozó foglalkoztató Orative javás és symbianos mobiltelefonokon futó Enterprise Software alkalmazásával a felhasználók konferenciabeszélgetéseket folytathatnak, meghallgathatják Cisco Unity hangpostaüzeneteiket, kiszűrhetik a nemkívánatos telefonhívásokat és zavaró üzeneteket, valamint hozzáférhetnek a személyes és vállalati telefonkönyvekhez. A Cisco és az Orative együttműködése a mobiltelefont valódi üzleti munkaeszközzé teszi, ahol a hívásvezérlés a Cisco Unified CallManagerrel történik, a konferenciák a Cisco MeetingPlace-en futnak, a Cisco Unity pedig a hangposta-szolgáltatásokhoz kínál megbízható platformot.

A szokásos szerződéskötési feltételek alapján létrejövő ügylet lezárására az amerikai felügyeleti szervek jóváhagyását követően, várhatóan a Cisco 2007-es üzleti évének második negyedévében kerül sor.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 28. 21:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.