Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 8. 09:38

VirusBuster: védelem Linuxra és BSD-re

A VirusBuster két új vírusvédelmi termékkel jelent meg a hazai és a nemzetközi piacokon, melyek a Linux és FreeBSD operációs rendszert futtató fájlszerverek, valamint a linuxos munkaállomások számára nyújtanak védelmet.

HIRDETÉS

[HWSW] A VirusBuster két új vírusvédelmi termékkel jelent meg a hazai és a nemzetközi piacokon, melyek a Linux és FreeBSD operációs rendszert futtató fájlszerverek, valamint a linuxos munkaállomások számára nyújtanak védelmet.

Bár egyelőre kevés olyan vadon élő kártevő ismert, amely linuxos vagy BSD-s rendszereket fertőz, a vírusok, férgek, adware, spyware és trójai programok a fájlszervereken keresztül a windowsos kliensekre bejutva komoly károkat tehetnek a vállalati hálózatokban, adatokban. A VirusBuster for Linuxot és VirusBuster for FreeBSD-t ezért elsősorban az fájlszervereken található vírusok, kártevők felismerésére és eltávolítására fejlesztette ki a cég, a linuxos változat azonban a munkaállomások átfogó vírusvédelmére is kitűnő alternatíva lehet.

A háttérben futó állandó fájlvédelem segítségével a Linuxot és FreeBSD-t futtató fájlszerverek és a linuxos munkaállomások valós idejű védelmet élveznek, emellett azonban a felhasználóknak lehetőségük nyílik tetszés szerinti állományok, mappák, megosztások vagy teljes meghajtók kézzel indított ellenőrzésére is. A karantén révén a felhasználók egy elkülönített területen, elkódolva tárolhatják a megfertőzött fájlokat.

A két termék alapját a VirusBuster saját fejlesztésű, nemzetközi szinten is elismert keresőmotorja képezi. A telepítést követően a megoldások teljes mértékben testreszabhatóak, így azok bármely méretű vállalat igényeit ki tudják elégíteni. A két új megoldás a VirusBuster Munkaállomás Védelem, Fájlszerver Védelem, valamint az Aktív hálózati Védelem licenceiben érhetőek el a felhasználók számára. A magyar cég a termékek mellé magas színvonalú, teljeskörű szakmai támogatást nyújt magyar és angol nyelven, a hét minden napján, a nap 24 órájában.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 19:39

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.