Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

VirusBuster: védelem Linuxra és BSD-re

Bodnár Ádám, 2006. november 08. 09:38
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A VirusBuster két új vírusvédelmi termékkel jelent meg a hazai és a nemzetközi piacokon, melyek a Linux és FreeBSD operációs rendszert futtató fájlszerverek, valamint a linuxos munkaállomások számára nyújtanak védelmet.

hirdetés
[HWSW] A VirusBuster két új vírusvédelmi termékkel jelent meg a hazai és a nemzetközi piacokon, melyek a Linux és FreeBSD operációs rendszert futtató fájlszerverek, valamint a linuxos munkaállomások számára nyújtanak védelmet.

Bár egyelőre kevés olyan vadon élő kártevő ismert, amely linuxos vagy BSD-s rendszereket fertőz, a vírusok, férgek, adware, spyware és trójai programok a fájlszervereken keresztül a windowsos kliensekre bejutva komoly károkat tehetnek a vállalati hálózatokban, adatokban. A VirusBuster for Linuxot és VirusBuster for FreeBSD-t ezért elsősorban az fájlszervereken található vírusok, kártevők felismerésére és eltávolítására fejlesztette ki a cég, a linuxos változat azonban a munkaállomások átfogó vírusvédelmére is kitűnő alternatíva lehet.

A háttérben futó állandó fájlvédelem segítségével a Linuxot és FreeBSD-t futtató fájlszerverek és a linuxos munkaállomások valós idejű védelmet élveznek, emellett azonban a felhasználóknak lehetőségük nyílik tetszés szerinti állományok, mappák, megosztások vagy teljes meghajtók kézzel indított ellenőrzésére is. A karantén révén a felhasználók egy elkülönített területen, elkódolva tárolhatják a megfertőzött fájlokat.

A két termék alapját a VirusBuster saját fejlesztésű, nemzetközi szinten is elismert keresőmotorja képezi. A telepítést követően a megoldások teljes mértékben testreszabhatóak, így azok bármely méretű vállalat igényeit ki tudják elégíteni. A két új megoldás a VirusBuster Munkaállomás Védelem, Fájlszerver Védelem, valamint az Aktív hálózati Védelem licenceiben érhetőek el a felhasználók számára. A magyar cég a termékek mellé magas színvonalú, teljeskörű szakmai támogatást nyújt magyar és angol nyelven, a hét minden napján, a nap 24 órájában.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!