Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Szabványos virtualizációs benchmark készül a SPEC-nél

Bodnár Ádám, 2006. november 13. 09:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A teljesítményteszteket fejlesztő Standard Performance Evaluation Corp. (SPEC) olyan munkacsoportot hozott létre , amely a virtualizációs megoldások sebességét vizsgáló, iparágilag elfogadott kváziszabványos benchmarkokat fog kifejleszteni.

hirdetés
[HWSW] A teljesítményteszteket fejlesztő Standard Performance Evaluation Corp. (SPEC) olyan munkacsoportot hozott létre, amely a virtualizációs megoldások sebességét vizsgáló, iparágilag elfogadott kváziszabványos benchmarkokat fog kifejleszteni.

Az x86-os szerverek világában egyre több virtualizációs megoldás jelenik meg, amelyekről a gyártóik természetesen azt állítják, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt nyújták, jelenleg azonban nem létezik egy olyan, iparágilag elfogadott sebességteszt, amely alapján az eltérő szoftvereket, például a VMware ESX Servert, a Xent vagy a Microsoft Virtual Servert össze lehetne hasonlítani.

A SPEC virtualizációs munkacsoportjának tagjai többek között az AMD, az Intel, a Dell, a HP, az IBM, a Sun, a Fujitsu Siemens és a VMware. A munkacsoport jelenleg ötleteket vár az iparág szereplőitől, elsősorban a vállalati informatikai vezetőktől, hogy mit várnak egy ilyen benchmarktól. Az együttműködés gyümölcsére azonban várhatóan legalább egy évet kell várni. Amíg a SPEC benchmarkja el nem készül, a VMware a saját fejlesztésű VMmark nevű tesztjét ajánlja, amely szeptemerben jelent meg.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.