Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 13. 09:33

Szabványos virtualizációs benchmark készül a SPEC-nél

A teljesítményteszteket fejlesztő Standard Performance Evaluation Corp. (SPEC) olyan munkacsoportot hozott létre , amely a virtualizációs megoldások sebességét vizsgáló, iparágilag elfogadott kváziszabványos benchmarkokat fog kifejleszteni.

[HWSW] A teljesítményteszteket fejlesztő Standard Performance Evaluation Corp. (SPEC) olyan munkacsoportot hozott létre, amely a virtualizációs megoldások sebességét vizsgáló, iparágilag elfogadott kváziszabványos benchmarkokat fog kifejleszteni.

Az x86-os szerverek világában egyre több virtualizációs megoldás jelenik meg, amelyekről a gyártóik természetesen azt állítják, hogy a lehető legnagyobb teljesítményt nyújták, jelenleg azonban nem létezik egy olyan, iparágilag elfogadott sebességteszt, amely alapján az eltérő szoftvereket, például a VMware ESX Servert, a Xent vagy a Microsoft Virtual Servert össze lehetne hasonlítani.

A SPEC virtualizációs munkacsoportjának tagjai többek között az AMD, az Intel, a Dell, a HP, az IBM, a Sun, a Fujitsu Siemens és a VMware. A munkacsoport jelenleg ötleteket vár az iparág szereplőitől, elsősorban a vállalati informatikai vezetőktől, hogy mit várnak egy ilyen benchmarktól. Az együttműködés gyümölcsére azonban várhatóan legalább egy évet kell várni. Amíg a SPEC benchmarkja el nem készül, a VMware a saját fejlesztésű VMmark nevű tesztjét ajánlja, amely szeptemerben jelent meg.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról