Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 7. 10:05

ECDL-kompatibilis oktatóanyagokat készített a Szabad Szoftver Intézet

Jelenleg elsősorban Microsoft-platformra kidolgozott oktatási anyagok segítségével lehet a European Computer Driving Licence, közismertebb nevén ECDL vizsgára felkészülni. A Szabad Szoftver Intézet célja, hogy Németországhoz hasonlóan hazánkban is lehessen szabad szoftverekre alapozott ECDL vizsgát tenni.

[HWSW] Jelenleg elsősorban Microsoft-platformra kidolgozott oktatási anyagok segítségével lehet a European Computer Driving Licence, közismertebb nevén ECDL vizsgára felkészülni. A Szabad Szoftver Intézet célja, hogy Németországhoz hasonlóan hazánkban is lehessen szabad szoftverekre alapozott ECDL vizsgát tenni.

A szervezet honlapján mostantól a teljes ECDL-kompatibilis oktatási anyag elérhető, amely a Linux operációs rendszer mellett többek között az OpenOffice.org irodai csomag, a Firefox böngésző és a Thunderbird levelező, a Gimp képfeldolgozó, az Inkscape vektoros rajzoló, valamint a PostgreSQL adatbáziskezelő használatával ismerteti meg a tanulni vágyókat. Az elkészült anyagokat a Szabad Szoftver Intézet wiki formájában tette közzé, szándékaik szerint a közösség tagjai így folyamatosan javíthatják, szerkeszthetik az oktatóanyagokat.

ECDL-vizsgát 1997 óta lehet tenni Magyarországon a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság által akkreditált vizsgaközpontokban, melyek száma mára elérte a 400-at, ebből 210 középiskola és 47 felsőoktatási intézmény. 2006 augusztusáig a vizsgaközpontok több mint 246 ezer vizsgakártyát és 140 ezer bizonyítványt adtak ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról