Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 28. 16:02

Tervezőszoftverek használatát teszi egyszerűvé a SpaceNavigator

A Logitech egyik leányvállalata, a 3Dconnexion bemutatta SpaceNavigator nevű termékét, amelyet 3D tervezőszoftverek felhasználóinak szán.

HIRDETÉS

[HWSW] A Logitech egyik leányvállalata, a 3Dconnexion bemutatta SpaceNavigator nevű termékét, amelyet 3D tervezőszoftverek felhasználóinak szán.

A SpaceNavigator egy acéltalapzattal támaszkodik meg az asztalon, és egy minden irányba hajlítható vezérlőgomb van rajta. A vezérlőgombot lehet befelé nyomni, kifelé húzni, dönteni és forgatni, az optikai érzékelők bármilyen irányú, néhány milliméternyi elmozdulásra is reagálnak. Egy erősebb nyomás gyors mozgást eredményez, míg egy gyengédebb mozdulat lassabbat. A SpaceNavigator két programozható nyomógombbal is rendelkezik. Az eszköz konfigurációs szoftverrel finomhangolható.

Az egeret kiegészítő, ám a másik kézben tartott SpaceNavigator jelentősen lecsökkenti a 3D képek kezeléséhez szükséges eszközváltások számát, így javítja a munka hatásfokát. Ezen is túlmenően a SpaceNavigator egyidejűleg képes pásztázni, nagyítani és forgatni a 3D objektumokat, ami az egérrel és a billentyűzettel eddig nem volt lehetséges. Az eszköz kompatibilis az elterjedt 3D tervezőszoftverek többségével (pl. 3ds max, AutoCAD, CATIA, Maya, MSC.Nastran), illetve a Google SketchUp és Google Earth alkalmazásokkal is.

A SpaceNavigator két változatban lesz elérhető, az otthoni használatra szánt Personal Edition verzió végfelhasználói ára 59 euró, ez azonbban nem használható üzleti célokra és csak internetes támogatás jár hozzá. Az üzleti felhasználásra is alkalmas változat 99 euróért lesz kapható, ehhez telefonos és e-mailes támogatást is jár.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 20:37

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.