Szerző: Ady Krisztián

2006. november 17. 11:47

Könnyebbé teszi okostelefon-flották kezelését a Nokia megújult szoftvercsomagja

Frissült a Nokia Intellisync Device Management szoftvere: az új változat már támogatja a Microsoft Exchange ActiveSync beállításokat az S60 3rd Edition és a Symbian operációs rendszereken alapuló Nokia Eseries készülékcsaládon -- a Nokia E50-en, E60-on, E61-en és az E70-en --, valamint a Windows Mobile 5.0 platformot használó eszközökön, például a Palm Treo 700 W és a Motorola Q készülékeken is.

[HWSW] Frissült a Nokia Intellisync Device Management szoftvere: az új változat már támogatja a Microsoft Exchange ActiveSync beállításokat az S60 3rd Edition és a Symbian operációs rendszereken alapuló Nokia Eseries készülékcsaládon -- a Nokia E50-en, E60-on, E61-en és az E70-en --, valamint a Windows Mobile 5.0 platformot használó eszközökön, például a Palm Treo 700 W és a Motorola Q készülékeken is.

Távirányítás

Az Intellisync készülékkezelési alkalmazással a rendszergazdák mostantól a hálózaton keresztül, központilag konfigurálhatják és kezelhetik a Nokia fenti okostelefonjait és a Windows Mobile 5.0 operációs rendszerrel működő készülékek mobil e-mail-, naptár- és névjegyzék-beállításait. Ennek köszönhetően az alkalmazottaknak, vagy az informatikai osztálynak nem kell manuálisan, egyenként megadni a készülékeken a megfelelő Exchange szerver beállításokat. Az új szolgáltatás fontos szerepet játszik majd a nagyszabású vállalati Exchange ActiveSync e-mail rendszerek telepítése során.

Az Exchange ActiveSync a Microsoft egyik protokollja, amely a vezeték nélküli, úgynevezett push módszerű e-mail célbajuttatásra, illetve a mobilkészülék és a Microsoft Exchange szerver között a naptár- és névjegyzék-szinkronizálására szolgál. A Nokia a kifejezetten a Nokia Eseries mobilkészülékekhez kifejlesztett "Mail for Exchange" készülékkliensen keresztül alkalmazza a Microsoft Exchange ActiveSync protokollt.

A Windows Mobile 5.0 platformot használó készülékek Exchange ActiveSync beállítás-kezelője Intellisync Mobile Suite (mobil programcsomag) klienst használ. A Mail for Exchange megoldás lehetővé teszi, hogy a kompatibilis Microsoft Exchange szerverekről vezeték nélkül szinkronizálhatók legyenek az e-mailek, a naptárbejegyzések és a névjegyzék-adatok.

Nokia E50
Nokia E50

Többkomponensű

Az Intellisync készülékkezelés a vállalat készülékeinek üzembe helyezésétől kezdve a telefonok élettartamának végéig használható. A komplett megoldás konfigurálja és beállítja a készülékeket, telepíti az alkalmazásokat, frissít, és szükség esetén eltávolítja a programokat, valamint a biztonsági rendszert is karban tartja. Emellett az elveszett vagy illetéktelen kézbe került készülékek távirányítással zárolhatók és a rajtuk tárolt adatok törölhetők.

Az Intellisync készülékkezelés a céges informatikai rendszer részeként vagy a szolgáltató által biztosított hosztolt szolgáltatásként minden vállalatméretnél alkalmazható. Az Intellisync Device Management a Nokia vállalatoknak, mobilszolgáltatóknak és szolgáltatóknak kínált, széles skálát lefedő, egységes készülékkezelési rendszerének egyik eleme. Az Intellisync mobil programcsomag az Intellisync Wireless Email (vezeték nélküli e-mail), az Intellisync Device Management (készülékkezelés), az Intellisync Application Sync (alkalmazás-szinkronizáló), az Intellisync File Sync (fájlszinkronizáló), és az Intellisync Call Connect (híváskapcsoló) megoldásból épül fel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról