Szerző: Ady Krisztián

2006. november 7. 14:44

A Sony Ericsson felvásárolta az UIQ Technology-t

A Sony Ericsson bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötött a svéd szoftverfejlesztő UIQ Technology AB felvásárlásával kapcsolatban. Az UIQ Technology jelenleg a Symbian Ltd. tulajdonában van. A vállalat symbianos telefonok számára fejlesztette hasonló, UIQ nevű szoftverplatformját, melyet többek között a Sony Ericsson is alkalmazott P-sorozatú okostelefonjaiban.

[HWSW] A Sony Ericsson bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötött a svéd szoftverfejlesztő UIQ Technology AB felvásárlásával kapcsolatban. Az UIQ Technology jelenleg a Symbian Ltd. tulajdonában van. A vállalat symbianos telefonok számára fejlesztette hasonló, UIQ nevű szoftverplatformját, melyet többek között a Sony Ericsson is alkalmazott P-sorozatú okostelefonjaiban.

A Sony Ericsson az UIQ legfrissebb, 3.0-ás verzióját használja legutóbbi okostelefonjaiban, a P990, az M600 okostelefonokban, és a W950 Walkman-telefonban. A symbianos platformok közül az UIQ, illetve a Nokia Series-sorozata a legismertebbek. Az UIQ-t nem csak a Sony Ericsson, hanem a BenQ, a Motorola és az Arima is használja egyes okostelefonjaiban.

UIQ felületű telefonok

A felvásárlás lezárultát követően az UIQ Technology továbbra is teljesen különálló divízióként folytatja munkáját, a cég vezetésében sem lesz semmi változás. A symbianos UIQ felület továbbra is licencelhető lesz az eddig megismert, alkalmazott feltételekkel.

a címlapról