Szerző: Ady Krisztián

2006. november 7. 14:44

A Sony Ericsson felvásárolta az UIQ Technology-t

A Sony Ericsson bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötött a svéd szoftverfejlesztő UIQ Technology AB felvásárlásával kapcsolatban. Az UIQ Technology jelenleg a Symbian Ltd. tulajdonában van. A vállalat symbianos telefonok számára fejlesztette hasonló, UIQ nevű szoftverplatformját, melyet többek között a Sony Ericsson is alkalmazott P-sorozatú okostelefonjaiban.

HIRDETÉS

[HWSW] A Sony Ericsson bejelentette, hogy előzetes megállapodást kötött a svéd szoftverfejlesztő UIQ Technology AB felvásárlásával kapcsolatban. Az UIQ Technology jelenleg a Symbian Ltd. tulajdonában van. A vállalat symbianos telefonok számára fejlesztette hasonló, UIQ nevű szoftverplatformját, melyet többek között a Sony Ericsson is alkalmazott P-sorozatú okostelefonjaiban.

A Sony Ericsson az UIQ legfrissebb, 3.0-ás verzióját használja legutóbbi okostelefonjaiban, a P990, az M600 okostelefonokban, és a W950 Walkman-telefonban. A symbianos platformok közül az UIQ, illetve a Nokia Series-sorozata a legismertebbek. Az UIQ-t nem csak a Sony Ericsson, hanem a BenQ, a Motorola és az Arima is használja egyes okostelefonjaiban.

UIQ felületű telefonok

A felvásárlás lezárultát követően az UIQ Technology továbbra is teljesen különálló divízióként folytatja munkáját, a cég vezetésében sem lesz semmi változás. A symbianos UIQ felület továbbra is licencelhető lesz az eddig megismert, alkalmazott feltételekkel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 3. 19:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.