Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 24. 13:44

Magyarul is tud az Outpost 4.0 Pro tűzfal

Elkészült a hazánkban is népszerű Outpost Firewall Pro tűzfal legújabb, 4.0-ás verziója, amely mát 64 bites Windowson is fut és magyar nyelven is elérhető. Az Outpost Firewall Pro 4.0 véd a kémprogramok, billentyűzetfigyelők, trójai programok és más rosszindulatú kódok ellen, megakadályozza, hogy a felhasználók személyes adataihoz illetéktelenek férjenek hozzá, sőt, megvédi a vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódó számítógépeket is.

HIRDETÉS

[HWSW] Elkészült a hazánkban is népszerű Outpost Firewall Pro tűzfal legújabb, 4.0-ás verziója, amely mát 64 bites Windowson is fut és magyar nyelven is elérhető. Az Outpost Firewall Pro 4.0 véd a kémprogramok, billentyűzetfigyelők, trójai programok és más rosszindulatú kódok ellen, megakadályozza, hogy a felhasználók személyes adataihoz illetéktelenek férjenek hozzá, sőt, megvédi a vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódó számítógépeket is.

Az Agnitumnál továbbfejlesztették a spyware-szűrőt, mely így a jelenleg ismert valamennyi rosszindulatú alkalmazás működését képes blokkolni, a még ismeretlen kémprogramok elleni védekezés fokozása érdekében pedig bevezették az alkalmazások kényszerellenőrzését (forced scanning). Az Outpost egy zárt környezetben ("sandbox") előzetesen szimulálja az adott alkalmazás működését, mielőtt engedélyezné működését a számítógépen. Mindez nem lassítja le a rendszert -- állítja a cég.

Valahányszor a felhasználó játszik, filmet néz a számítógépen vagy olyan tevékenységet folytat, amiben nem szeretné, ha megzavarnák, a "Játék" módban futó Outpost tűzfal nem jelenít meg figyelmeztetéseket a képernyőn . Ehelyett a hálózati hozzáférés engedélyezése vagy megtagadása a különféle alkalmazások számára a háttérben, automatikusan történik. A hozzáértő felhasználók makrókat is használhatnak a tűzfal szabályok önműködő kialakításához.

Az új kártevők között számos olyan akad, amely megpróbálja leállítani a megfertőzött gépen futó biztonsági szoftvereket. Az Outpostba integrált önvédelmi technológia ezt igyekszik megakadályozni, azáltal, hogy folyamatosan ellenőrzi saját fájljait a merevlemezen, valamint a regisztrációs adatbázis bejegyzéseit, a memória állapotát és a futó szolgáltatásokat, így blokkolja a kártevő programok minden módosító próbálkozását.

"A 4.0-ás változat kiadásával korábban nem látott színvonalon tudjuk szavatolni felhasználóink bizalmas adatainak biztonságát" -- nyilatkozta Mihail Penkovszkij, az Agnitum marketing- és kereskedelmi vezeője. "Mint a többi komoly biztonsági szoftverfejlesztő, sohasem állítottuk, hogy 100 százalékos védelem létezhetne. Meggyőződésünk azonban, hogy a jelenlegi technikai színvonalon elérhető legbiztosabb védelmet az Outpost 4.0 szolgáltatja -- egyértelműen jóval megbízhatóbbat, mint amit a Microsoft OneCare tűzfala nyújt."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 15:09

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.