Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 20. 10:28

Érkezik a ZoneAlarm 7.0

A Check Point kiadta a népszerű ZoneAlarm legújabb verziójának bétaváltozatát, a ZoneAlarm Internet Security 7 előzetese hamarosan bárki számára letölthető lesz a vállalat weboldaláról. A bétatesztelés négy-héy hétig tart majd -- állítja a Check Point.

[HWSW] A Check Point kiadta a népszerű ZoneAlarm legújabb verziójának bétaváltozatát, a ZoneAlarm Internet Security 7 előzetese hamarosan bárki számára letölthető lesz a vállalat weboldaláról. A bétatesztelés négy-héy hétig tart majd -- állítja a Check Point.

Az otthoni felhasználók védelmét szolgáló biztonsági szoftver tűzfalat, anti-spyware programot, vírusirtót, phishing-szűrőt is tartalmaz. Érdekesség, hogy a ZoneAlarm Internet Security Suite korábban a CA vírusirtó-motorjára épült, a 7-es változatban azonban már a Kaspersky Labstól származó vírusirtó található. A Check Point szerint azért esett erre a választás, mert óránként jelennek meg hozzá a frissítések, ezáltal a lehető legjobb védelmet garantálva a friss fenyegetések ellen.

Annak érdekében, hogy a ZoneAlarm 7-et a kezdő és profi felhasználók egyaránt hatékonyan tudják használni, a szoftver telepíthető "auto-learn" módban is, amikor beállításait a PC-n jelenlevő környezethez igazítja. A Check Point szerint ezzel csökkenthető a felesleges figyelmeztető ablakok száma. Említésre méltó még, hogy az OSFirewall szolgáltatás új funkciókkal bővült annak érdekében, hogy a lehető legjobban kiszűrje a rootkiteket, illetve az operációs rendszer komponenseit -- például a registryt -- módosító programokat.

A Check Point még 2003-ban 113 millió dollár készpénzért és 92 millió dollár értékű saját részvényért vásárolta fel az otthoni felhasználók körében igen népszerű tűzfal, a ZoneAlarm fejlesztőjét. A kaliforniai Zone Labs azóta a Check Point leányvállalataként működik.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról