Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 3. 10:53

Tartalomkezelés területén erősít az Oracle

Az Oracle tegnap bejelentette, hogy mintegy 440 millió dollár készpénzért felvásárolja a vállalati tartalomkezelő megoldásokat fejlesztő Stellent céget. Az Oracle részvényenként 13,50 dollárt kínál a Stellentért, ami a tegnapi záróároz képest 27 százalékos prémiumot jelent -- bár az is igaz, hogy a bejelentés nyomán a Stellent papírjai 25 százalékot erősödtek. A várakozások szerint az ügylet 2007 elején fog lezárulni.

[HWSW] Az Oracle tegnap bejelentette, hogy mintegy 440 millió dollár készpénzért felvásárolja a vállalati tartalomkezelő megoldásokat fejlesztő Stellent céget. Az Oracle részvényenként 13,50 dollárt kínál a Stellentért, ami a tegnapi záróároz képest 27 százalékos prémiumot jelent -- bár az is igaz, hogy a bejelentés nyomán a Stellent papírjai 25 százalékot erősödtek. A várakozások szerint az ügylet 2007 elején fog lezárulni.

"Az elektronikus tartalom, struktúrálatlan adatok és dokumentumok mennyisége nagy ütemben növekszik a cégeknél és a vállalatok keresik azokat az automatikus tartalom- és folyamat-menedzsment megoldásokat, amelyek segítenek a törvényi szabályozásoknak megfelelően kezelni ezt az információtömeget" -- mondta a bejelentés kapcsán Thomas Kurian, az Oracle alelnöke.

A minnesotai Eden Prairie városban működő Stellentnek világszerte mintegy 4700 ügyfele van, köztük olyan neves cégek, mint a Procter & Gamble, a Merril Lynch, az ING és a Vodafone. A vállalat 560 alkalmazottja a legutóbbi pénzügyi évben 123,4 millió dolláros bevétel mellett 6,3 millió dollár nyereséget termelt.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról