Szerző: Bodnár Ádám

2006. november 9. 10:30

Erőteljes növekedés a Ciscónál

Közzétette negyedéves mutatóit a Cisco Systems, a vállalat bevétele és nyeresége is szépen növekedett. A hálózati eszközök vezető gyártója magabiztos kilátásokat fogalmazott meg a jelenlegi negyedévvel kapcsolatban, a vállalat 24-25 százalékos bevételnövekedésre számít.

[HWSW] Közzétette negyedéves mutatóit a Cisco Systems, a vállalat bevétele és nyeresége is szépen növekedett. A hálózati eszközök vezető gyártója magabiztos kilátásokat fogalmazott meg a jelenlegi negyedévvel kapcsolatban, a vállalat 24-25 százalékos bevételnövekedésre számít.

Az október 28-án véget ért első pénzügyi negyedévben a Cisco 8,1 milliárd dolláros bevétel mellett 1,6 milliárdos nettó eredmény ért el, míg egy évvel korábban 6,5 milliárdos forgalomról és 1,3 milliárdos nyereségről számolt be a cég. A tavasszal felvásárolt, set top boxokat fejlesztő Scientific-Atlanta 584 millió dollárral járult hozzá a Cisco bevételéhez. Az egyszeri tételek nélküli eredmény részvényenként 31 centet tett ki, a Reuters Estimates által megkérdezett elemzők 29 centet vártak.

A Cisco Systems forgalmának derekát adó hálózati eszközök kétszámjegyű növekedést produkáltak, a routerek forgalma 13 százalékkal, a switcheké 15 százalékkal emelkedett az elmúlt év azonos negyedévével összevetve. A vezeték nélküli eszközöket, IP-telefonokat, valamint a Scientific-Atlantát is magában foglaló Advanced Technologies üzletág még ennél is jelentősebb, 23 százalékos bevételnövekedést tudott felmutatni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról