:

Szerző: Ady Krisztián

2007. október 3. 17:25

Jövő év végéig nem várható a Palm új operációs rendszere

A Palm elnök-vezérigazgatója, Ed Colligan számos részletet árult el a Palm következő, fejlesztés alatt álló operációs rendszerről. A 2008 első negyedévét érintő befektetői konferenciahíváson az is kiderült, hogy az új Palm OS mobil operációs rendszer megjelenése nem várható 2008 vége előtt.

[HWSW] A Palm elnök-vezérigazgatója, Ed Colligan számos részletet árult el a Palm következő, fejlesztés alatt álló operációs rendszerről. A 2008 első negyedévét érintő befektetői konferenciahíváson az is kiderült, hogy az új Palm OS mobil operációs rendszer megjelenése nem várható 2008 vége előtt.

Colligan közlése szerint a Centro és a megboldogult Foleo fejlesztését végző csapatok is teljesen a következő generációs platformra koncentrálnak. Konkrét útitervet ugyan nem közölt, de a linux-alapú operációs rendszer szerinte "elérhető lesz" a következő naptári év végén. Az új Palm OS-ről szóló számtalan felmerült pletykát tehát az elnök-vezérigazgató most hivatalosan is megerősítette.

Az új platform az egykoron széleskörűen használt, ma már jelentősen a háttérbe szorult Palm OS-t váltja le a cég készülékeiben. A Linux-alapú operációs rendszert a Palm saját mérnökei fejlesztik, és teljesen független lesz a Palm OS-t felvásárló japán ACCESS cég saját linuxos projektjétől, az ALP-tól. Colligan visszautalt a Foleo fiaskóra is, a jövőben megjelenő platformra többek között Foleóhoz hasonló készülékek is építhetők lesznek majd.

A Palm mobilplatformja alapos modernizáción esik át, például képes lesz egyidejűleg adat- és hangforgalmat bonyolítani, illetve alapvetően támogatja majd a jól megszokott Palm alkalmazásokat, melyek Windows Mobile platformon elérhetetlenek. Az új szoftverkörnyezetre külső cégek, vagy egyedi fejlesztők is könnyebben fejleszthetnek majd saját alkalmazásokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.