Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Nagyfelbontású videót varázsol a Broadcom a mobiltelefonokba

Ady Krisztián, 2007. október 03. 11:41
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Techworld] A Broadcom legújabb mobiltelefonokba építhető multimédiás processzora és a VideoCore III architektúra nagyfelbontású videókat varázsol a jövő mobiltelefonjaiba. A cég megoldása nem az első a sorban , a mobilgyártók már választási lehetőséget is kapnak, ha ilyen képességekkel szeretnék felruházni készülékeiket.

hirdetés
[Techworld] A Broadcom legújabb mobiltelefonokba építhető multimédiás processzora és a VideoCore III architektúra nagyfelbontású videókat varázsol a jövő mobiltelefonjaiba. A cég megoldása nem az első a sorban, a mobilgyártók már választási lehetőséget is kapnak, ha ilyen képességekkel szeretnék felruházni készülékeiket.

A Broadcom lapkája nem csak 720 soros, progresszív videó dekódolására képes viszonylag alacsony energiafogyasztás mellett -- ez utóbbi alapvető feltétel ahhoz, hogy a lapka a hordozható készülékekbe is beépíthető legyen --, hanem a háromdimenziós grafikát és a fényképezőgép kezelését is jelentősen gyorsítja. A Texas Instruments OMAP processzorához hasonlóan a VideoCore III-mal felszerelt processzor is támogatja a 12 megapixeles érzékelőket.

A BCM2727 típusjelzésű processzor nem csak dekódolni, hanem tömöríteni is képes 720 soros, progresszív formátumba, így a mobilok egyben HD-kamkorderekké is válhatnak. A lapka önállóan több mint 50 kép- és videoformátumot, kodeket ismer és támogat. A Broadcom chipjének mintapéldányai már elérhetők, de áráról és széleskörű elérhetőségéről egyelőre nincs információ.

A közeljövő mobiltelefonjai egyre okosabbak lesznek, a kamera minőségének javulása mellett hamarosan akár már önállóan is képesek lesznek a falra filmeket vetíteni, a Motorola már bemutatott olyan prototípust, melyben beépített lézeres projektor kapott helyet.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!