Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Asztali dokkoló SATA merevlemezekhez

Bányai György, 2007. október 19. 12:17
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A SATA HDD Stage Rack az asztalunkon elhelyezhető dokkolóegység, amelybe a noteszgépekben használatos 2,5 hüvelykes, vagy az asztali gépek 3,5 hüvelykes, SATA csatolófelülettel ellátott merevlemezeit csúsztathatjuk.

hirdetés
[HWSW] A SATA HDD Stage Rack az asztalunkon elhelyezhető dokkolóegység, amelybe a noteszgépekben használatos 2,5 hüvelykes, vagy az asztali gépek 3,5 hüvelykes, SATA csatolófelülettel ellátott merevlemezeit csúsztathatjuk.

A SATA csatolófelület előnyei közül abból profitál a SATA HDD Stage Rack, hogy a csatlakozók fizikai elhelyezkedését a 2,5 hüvelykes noteszgép-merevlemezeknél és az asztali gépekben használatos 3,5 hüvelykes változatoknál egyaránt szabvány köti. A régebbi párhuzamos ATA megoldásoknál milliméterekkel is eltérhetett az adat- és a tápcsatlakozók helye a különböző modellek esetében.

forrás: akihabaranews

A fekete, PC-kkel és Macintoshokkal egyaránt szót értő dokkolóállomás USB2.0 kábellel csatlakozik a számítógéphez, a merevlemezt éppúgy becsúsztathatjuk a résbe, mint ahogyan azt egy tenyérszámítógépnél tettük, ha kábel helyett dokkolóval kapcsoltuk gépünkhöz az adataink szinkronizálása, vagy egyszerű adatmásolás esetén.

A 130x68x90 milliméter méretű SATA HDD Stage Rack nem drága mulatság, 33 eurós ára semmiképp sem emeli a luxustermékek közé. Merevlemezt ilyen egyszerűen még nem csatlakoztathattunk számítógépünkhöz, gondoljunk csak a külső merevlemez-keretekre, vagy az alaplapok hátsó eSATA kivezetéseire.