Szerző: Ady Krisztián

2007. október 30. 15:16

Közvetlenül a tévébe dugható a Freecom legújabb DVB-T-vevője

Újabb piacokat készül meghódítani a különféle PC-s kiegészítőket forgalmazó Freecom, a számítógépektől teljesen elszakadva egy olyan digitális tévévevőt mutatott be a cég, melyet közvetlenül a televíziók oldalába, hátába kell bedugni. Bár a legfrissebb hírek szerint itthon -- mondhatni szokás szerint -- tovább csúszik a kereskedelmi DVB-T földfelszíni digitális sugárzás beindulása, egy ilyen szerkezetre mindenképpen szükség lesz az analóg televízióknál.

[HWSW] Újabb piacokat készül meghódítani a különféle PC-s kiegészítőket forgalmazó Freecom, a számítógépektől teljesen elszakadva egy olyan digitális tévévevőt mutatott be a cég, melyet közvetlenül a televíziók oldalába, hátába kell bedugni. Bár a legfrissebb hírek szerint itthon -- mondhatni szokás szerint -- tovább csúszik a kereskedelmi DVB-T földfelszíni digitális sugárzás beindulása, egy ilyen szerkezetre mindenképpen szükség lesz az analóg televízióknál.

A Freecom DVB-T SCART digitális tévévevő DVB-T televízióadások vételére alkalmas, jövőállóságáról a HD- és AC3-támogatás gondoskodik, az egyelőre teljesen homályba vesző nagyfelbontású tévéadásokat is foghatjuk majd vele. Telepíteni nem kell, csak bedugni a tévé euroscart csatlakozójába. A tunert beépített antennával is ellátták, de külsőt is csatlakoztathatunk hozzá, amennyiben szükséges.

A vevőegységet infravörös távirányítóval szállítják, ami alapvetően rossz ötletnek tűnik, hiszen a legtöbb esetben a berendezés a tévé mögött lesz. A Freecom ahelyett, hogy drágább, rádiós megoldást alkalmazna, egy kis vezetékes infravörös érzékelőt mellékel a DVB-T SCARThoz. A készülék nem csak digitális rádió és tévéadások vételére lesz alkalmas, de fogadhatja a digitális tévéújságot, elektromos programkalauzt is (EPG).

Freecom DVB-T SCART

A készülék itthon 19900 forintos áron lesz kapható, a Freecom két év garanciát vállal a DVB-T SCARTra. Sajnos egyelőre nem kell sietni a bevásárlással, 2009 előtt nem nagyon várható a hazai digitális kereskedelmi csomagok elindulása, noha a digitális földfelszíni sugárzás tesztje hosszú évek óta folyamatosan zajlik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról