Szerző: Bányai György

2007. október 11. 13:51:19

Névjegykártya-méretű a két év múlva várható linuxos MTube UMPC

2009-ben kerülhet először kereskedelmi forgalomba az MTube, amely egy Linux operációs rendszert futtató, egy átlagos hordozható médialejátszó méreteivel megáldott UMPC.

[HWSW] 2009-ben kerülhet először kereskedelmi forgalomba az MTube, amely egy Linux operációs rendszert futtató, egy átlagos hordozható médialejátszó méreteivel megáldott UMPC.

MTube A 140 grammos, 8,5x8,5x2 milliméteres MTube 2,8 hüvelykes kijelzője érintésérzékeny és 640x480 képpont megjelenítésére alkalmas. Az operációs rendszer egy Linux-változat lesz, a böngészőn megjelenő internetes tartalom pedig a beépített 3G modulnak köszönhetően szélessávon érkezhet. A gép a WiMAX szabványú kapcsolatok kezelésére is képes lesz. A forgalomba kerülő végleges változat akkumulátoros üzemének idejét jelenleg 5 órára saccolja a gyártó.

A jelenleg még prototípus állapotban lévő miniszámítógép -- tekintettel a 2009-es piaci bevezetésre -- jellemzői nagy valószínűséggel változhatnak, szinte biztosra vehető, hogy a jelenleg 8 gigabájtnyi flash memória hízni fog a végleges változatban. Ugyanez a helyzet a parány processzorával kapcsolatban is, ahol a mobile-ITX méretszabványú alaplappal egy egységet alkotó, jelenleg 1 gigahertzes VIA processzor üzemi frekvenciája is emelkedik majd.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 14:44

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.