Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Ötletes filmlejátszó a SanDisktől

Bányai György, 2007. október 25. 13:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A SanDisk a legegyszerűbb módját választotta a letöltött videoállományok tévéképernyőn történő lejátszásához. A SanDisk Sansa TakeTV USB kulcsként használható részét a tévéhez kapcsolt dokkolóba csúsztathatjuk, miután rámásoltuk a lejátszandó video- vagy hanganyagot.

hirdetés
[HWSW] A SanDisk a legegyszerűbb módját választotta a letöltött videoállományok tévéképernyőn történő lejátszásához. A SanDisk Sansa TakeTV USB kulcsként használható részét a tévéhez kapcsolt dokkolóba csúsztathatjuk, miután rámásoltuk a lejátszandó video- vagy hanganyagot.

A SanDisk Sansa TakeTV három részből áll, ha a mellékelt tápegységet, vagy kábeleket nem vesszük számításba. Első, talán legfontosabb alkotóelem egy USB-kulcs, egy pendrive, amelyre szabadon másolhatók az állományok, függetlenül attól, hogy az filmfájl-e. Abban az esetben azonban, ha a másolt állomány DivX, XviD, vagy akár MPEG4-formátumú, már ülhetünk is a televíziónk képernyője elé, ahol a dokkolóba csúsztatva a memóriakulcsot, már nyomhatjuk is a lejátszás gombot a távirányítón.

A 100 dollárért 4 gigabájt, 150 dollárért 8 gigabájt tárkapacitást kínáló TakeTV dobozán a minimális rendszerkövetelmények között túl sok megszorítást nem találunk, Linux, MAC, vagy Windowsos egyaránt lehet közeg, ha van egy szabad USB-kapunk. A televízió oldalán a hangbemenet mellett a kompozit, vagy S-Video bemenet egyedül, ami szükségeltetik a használatához.


Szögegyszerű és konfigurációmentes a Sansa TakeTV használata.

A kisebbik 4 gigabájtos modell 10 órányi 1,5 megabit/s-os bitrátájú, 720 x 480 képpont felbontású videó (128 kbit/s hanggal) tárolására elegendő kapacitású, a 8 gigabájtos nagytestvér ennek duplájára, 20 óra anyag tárolására alkalmas a fenti formátumú állományokból. A termék mellé a SanDisk internetes szolgáltatást is nyújt, a jelenleg béta állapotban álló Fanfare letöltőközpont kínál tartalmakat, amelyek a formátumukat tekintve optimalizálva igazodnak a TakeTV képességeihez.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.