Szerző: Bányai György

2007. október 2. 15:22

Exkluzív Samsung zenemobil a Bang & Olufsennel karöltve

A Samsung és a dán Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett, Serenata névre keresztelt zenetelefonját. A Serenata belseje a Samsungtól származik, kerekded köntösét és felhasználói felületét pedig a Bang & Olufsen álmodta meg.

[HWSW] A Samsung és a dán Bang & Olufsen bemutatta új, közösen fejlesztett, Serenata névre keresztelt zenetelefonját. A Serenata belseje a Samsungtól származik, kerekded köntösét és felhasználói felületét pedig a Bang & Olufsen álmodta meg.

A formaterv során elsődleges szempont volt, hogy a készülék egy kézzel is könnyen kezelhető legyen. A kijelző fényei az épp aktuális üzemmódhoz igazodnak, kék szín uralkodik telefonáláskor, piros pedig zenehallgatás közben. A zenéket a Serenata a mellékelt headseten kívül a beépített sztereo hangszóróin is képes megszólaltatni. A telefonban 4 gigabájtnyi beépített memória áll rendelkezésre a digitális adatok és zenék tárolására.

Samsung + Bang & Olufsen = Serenata

Talán egyszerűbb módja is lehetett volna a számítógépes adatcserének, de a Serenata esetében a többi Samsung telefontól eltérően a különböző feladatokra különböző alkalmazásokat kell használnunk. A Bang & Olufsen Beoplayer szoftverével rendszerezhetjük a zenei fájlokat, amelyeket a Serenatába töltés előtt emészthető formátumúra is kódol az alkalmazás (a készülék az MP3, AMR, AAC, WMA valamint a WMA Lossless formátumokkal is elboldogul). A Samsung PC Stúdió segítségével a számítógépen tárolt naptárbejegyzéseket és teendőlistákat továbbíthatjuk a telefonba.

Samsung + Bang & Olufsen = Serenata

A mobilt HSDPA technológiával is ellátták, így az e-mailek, MMS-ek küldése és fogadása, az internet böngészése villámgyorsan történhet megfelelő lefedettség esetén, de a telefon akár modemként is használható számítógépünkhöz. A Serenatában 4 gigabájtnyi beépített memória áll rendelkezésre a digitális adatok és zenék tárolására. A zenehallgatást sem a bejövő hívások, sem az üzenetek érkezése nem zavarja meg, ha a felhasználók bekapcsolják a Puremusic funkciót. A mobil természetesen ez idő alatt is fogadja a hívásokat a hangpostán keresztül és tárolja az üzeneteket a bejövő mappában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról