Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Hitelkártyánál is vékonyabb az AU Optronics új kijelzője

Bányai György, 2007. október 19. 10:33
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Számíthattunk rá, hogy a kijelzők terén sok újdonsággal találkozhatunk az október 24-től 26-ig Yokohamában megrendezésre kerülő Nemzetközi Laposkijelző kiállítás (FPD International) miatt, melyek közül a Samsung aktívledes noteszgép-megjelenítőjéről és a köralakú Toshiba kijelzőről már beszámoltunk.

hirdetés
[HWSW] Számíthattunk rá, hogy a kijelzők terén sok újdonsággal találkozhatunk az október 24-től 26-ig Yokohamában megrendezésre kerülő Nemzetközi Laposkijelző kiállítás (FPD International) miatt, melyek közül a Samsung aktívledes noteszgép-megjelenítőjéről és a köralakú Toshiba kijelzőről már beszámoltunk.

A soron következő innovatív terméket az AU Optronics mutatja majd be: egy 0,7 milliméter vastag kijelzőt, ami 13 százalékkal vékonyabb, mint egy hétköznapi hitelkártya. Tekintettel arra, hogy a szupervékony panelt a hónap végén, az FPD International rendezvényen láthatják az érdeklődők először, a mai napig csak pár adata szivárgott ki. A legfejlettebb üveggyártás-technológiának és a követlenül a panellal egy blokkban található részegységek vékonyságának köszönhetően az 1,9 hüvelykes megjelenítő az eddigieknél jóval vékonyabb, és a mérlegen is csak 2,2 grammot nyom.

AU Optronics

A napsütésben is jól olvasható kijelzőnek a fenti adatok mellett a fényereje is ismert, amely 400 candela/négyzetméter. A kijelző alkalmazásával vékonyabb MP3 lejátszók, PDA-k, PNA-k és mobiltelefonok megjelenésére számíthatunk a közeljövőben.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!