Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kapható a képeinket Wi-Fi-n továbbító Eye-Fi memóriakártya

Ady Krisztián, 2007. október 31. 11:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Boltokban az Eye-Fi Inc. korábban bemutatott, szerencsére fél gigabájtról két gigabájtnyira növelt kapacitású memóriakártyája, mely jelentősen leegyszerűsíti a fényképezőgépünkkel készített képek kezelését. A normál méretű SD-kártyában a fejlesztők ugyanis nem csak Wi-Fi-adaptert, de komplett képkezelő rendszert is elhelyeztek.

hirdetés
[HWSW] Boltokban az Eye-Fi Inc. korábban bemutatott, szerencsére fél gigabájtról két gigabájtnyira növelt kapacitású memóriakártyája, mely jelentősen leegyszerűsíti a fényképezőgépünkkel készített képek kezelését. A normál méretű SD-kártyában a fejlesztők ugyanis nem csak Wi-Fi-adaptert, de komplett képkezelő rendszert is elhelyeztek.

Eye-Fi beépített Wi-Fi-velA vezeték nélküli kapcsolatot egyre több fényképezőgépbe építik be, de csak emiatt nem kell lecserélnünk jól bevált készülékünket. Az Eye-Fi memóriakártyával nem csak számítógépünkre tölthetjük fel automatikusan az elkészített képeket, de a cég 17 megosztó szolgáltatással -- mint például a Google Picasája, vagy a Flickr -- kötött partnerséget, ahova az SD-kártya képes elküldeni az internetkapcsolatunkon keresztül a képeket. A szükséges paramétereket, igény szerinti képátméretezést előzőleg számítógépünkön keresztül kell felkonfigurálnunk.

A 2 gigabájtnyi tárhellyel rendelkező Eye-Fi kártya ajánlott végfelhasználói ára 99 dollár, és gyakorlatilag bármilyen fényképezőgépben használható, mely SD-kártyákra rögzíti a képeket. A kártyával elfelejthetjük a kábelezést, a képek letöltögetését, szimplán csak ki kell jelölnünk a PC-n, vagy Mac-en a könyvtárat, melyben tárolni szeretnénk őket, a többit elintézi maga a kártya. A vállalat nagy reményeket fűz a kártyához, főleg a karácsonyi szezon közeledtével.