Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Noteszgépbe költözik az Ageia PhysX fizikai gyorsító

Bányai György, 2007. október 11. 11:08
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Dell XPS noteszgépcsaládjának múlt hónap végén bejelentett új tagja, a PhysX társprocesszorral ellátott M1730 már hazánkban is kapható.

hirdetés
[HWSW] A Dell XPS noteszgépcsaládjának múlt hónap végén bejelentett új tagja, a PhysX társprocesszorral ellátott M1730 már hazánkban is kapható.

A Dell magyarországi weboldalán is megrendelhető a Dell XPS M1730 noteszgép a hordozható gépek között elsőként rendelkezik Ageia PhysX grafikus társprocesszorral a Dell állítása szerint. A notesz természetesen prémiumáron kínálja a non plus ultra lehetőségeket: maximálisan 500 gigabájt merevlemez kapacitás, amely két 250 gigabájtos SATA egységből tevődik össze, valamint SLI kapcsolatban összedolgozó kettő, egyenként 256 megabájt memóriával gazdálkodó NVIDIA GeForce Go 8700M GS grafikus vezérlő, melyek a feladatokat nem csak egymás között osztják meg, jut ezekből az Ageia PhysX 100M társprocesszornak is.

A kiemelkedő teljesítményre képes grafikus rendszer által számoltak 17 hüvelykes, szélesvásznú, 1920x1200 képpontos panelen jelennek meg, amelynek válaszideje 7 milliszekundum alatti. A számolási teljesítményért felelős központi egységek közül a választható maximum a 4 megabájt másodszintű gyorsítótárral szerelt X7900 Intel Core 2 Extreme, amely 2,8 gigahertzen üzemel. A Processzor mellé maximálisan 4 gigabájt DDR2 memória rendelhető.

Az M1730 a hagyományos fejjel és lemezzel rendelkező két merevlemez helyett akár 64 gigabájtos SSD meghajtóval is rendelhető, de értehetetlen okból ebből csak egyetlen egységgel, amely a notesz árát nagymértékben emeli éppúgy, mint a Blu-Ray optikai meghajtó amellyel szintén kérhető a gép. A Dell a csúcsnoteszt kifejezetten játékosoknak szánja, ezt a kéken megvilágított, numerikus résszel is ellátott billentyűzet fölé épített Logitech Game Panel is bizonyítja. A notesz két megapixeles kamerával és mikrofonnal is fel lett szerelve.

Az M1730 notesz kezdőára 3000 dollár. Ezért az összegért 2,2 gigahertzes processzort, egy darab 250 gigabájtos merevlemezt és DVD égetőművet kapunk. Ha az összes, a gépbe építhető extra lehetőséggel élni szeretnénk, emellet a legerősebb hardverelemeket szeretnénk bele, akkor az ára akár 6000 dollár is lehet.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.